Actualitate Știri

Patrula de reciclare s-a… ”autosesizat”!

image_printPrinteaza

Omul trebuie să respecte și să ocrotească mediul în care trăiește, deoarece acesta îi oferă toate condițiile de care are nevoie pentru a trăi.

Protecția mediului se referă la prevenirea deteriorării mediului, acțiuni de poluare și reconstrucție ecologică, păstrarea zonelor depoluate. Copiii trebuie educați încă din grădiniță să fie responsabili față de mediu, prin participarea la diferite activități practice, în funcție de specificul vârstei și trebuie să știe că orice copil poate deveni un prieten al naturii.

Pentru a testa comportamentul cetățenilor față de mediul înconjurător, elevii Liceului Teoretic ”George Pop de Băsești” Sighetu Marmației, împreună cu profesorii îndrumători au inițiat o campanie de conștientizare în cadrul proiectului ”Patrula de reciclare.”

Elevii s-au inplicat în diferite activități, au încercat să mobilizeze cetățenii în sprijinul protejării mediului înconjurător. Ei au oferit informații, au răspuns la întrebări și au încercat să semnalizeze importanța unui trai într-un mediu curat.

prof. Cristina KRIȘAN

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Ecologist sau gunoier?
    Sunt deacord cu aceasta propaganda prin scoli privind comportamentul tinerilor, a oamenilor in general, fata de mediu inconjurator, fata de orasul si tara in care locuim, sa mentinem un mediu curat, lipsit de gunoaie aruncate peste tot, curatat din punctul de vedere al mizeriei umane, propice dezvoltarii noastre si a unei naturi pure, lipsita de contaminari negative! Nu sunt de acord, ca tinerii nostri, elevi si studenti sa fie folositi ca mana de lucru, ocazional sau permanent pe post de „gunoieri” cand aceasta activitate revine primariei si institutilor specializate. Copiii nostri au altceva de facut, sa se educe pentru viata in conditii propice de a-si insusi ceea ce le este predat pentru a devenii oameni folositori societatii, cu o educatie ridicata la standarde inalte! In cel mai rau caz, pe copiii nostri ,îi putem folosi ca si propagandisti ai ecologismului, nicidecum ca si „gunoieri”, predispusi la a se molipsi cu tot felul de boli raspandite peste tot, pe unde ne duc pasii, boli provenite in urma mizeriei lasate de noi, in urma noastra, lipsindu-ne, in mare parte, cultura si educatia ecologista de a pastra curat, mediul in care traim si muncim! In concluzie, vreau sa spun, elevul este elev iar gunoierul este gunoier, activitatile celor doi se pot unifica doar in prevenire, propaganda, respectarea curateniei, de catre primii si executia activitatii de strangere si curatare a mizeriei si gunoaielor de peste tot, de catre cei din urma! Munca patriotica obligatorie este de domeniul trecutului, aducerea cu „arcanul” a copiilor pentru ecologizarea orasului, dupa mine, este o ramasita comunista! In schimb sunt de acord cu acei care, prin propie initiativa participa la actiunile de ecologizare! Orasul si imprejurimile trebuie sa fie curate si aceasta este treaba primariei si a institutilor subordonate, desigur noua si elevilor ne revine sarcina sa pastram ce au facut altii. Prin educatia si exemplul nostru sa educam si sa luam atitudine fata de cei care nu respecta regula si indemnul „Pastrati curatenia orasului”!

oferta-wise