Actualitate Știri

Eroii nu mor niciodată!

image_printPrinteaza

În această zi de o deosebită importanță istorică, zi în care în urmă cu 29 de ani la Timișoara se murea pentru libertate, am adus și noi un omagiu eroului martir sighetean ANTONIU TIBERIU FLORIAN.

Antoniu Tiberiu Florian ar fi împlinit 20 de ani în 26 decembrie 1989, dar nu a mai apucat. Viaţa i-a fost curmată în 17 decembrie 1989. Tiberiu era student la Facultatea de Mecanică Agricolă din Timişoara şi a fost împuşcat în cap, în zona Complexului Studenţesc, de o coloană militară ce trecea prin zonă și a deschis focul împotriva studenților. Trupul lui a fost transportat în secret la Bucureşti şi incinerat la crematoriul Cenuşa, iar cenușa lui impreună cu a altor peste 40 de eroi martiri a fost aruncată într-un canal de la marginea Bucureștiului.

În memoria lui dar și a tuturor eroilor martiri uciși la Revoluție am depus azi o coroană de flori la mormântul simbolic a lui Tibi Florian. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

EROII NU MOR NICIODATĂ!!!!

Asociația SZMISZ

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Ne doare sufletul cand ne gandim, ce cadou a primit pentru apropiata lui aniversare. Cei rai au crezut ca noi il vom uita, si i-au ascuns tineretea prin canale, dar el a ramas si va ramane mereu in memoria noastra! Un nume de Erou nu se uita, un nume de Erou ne aminteste de vremuri triste, cand viata nu valora nimic pentru comunisti si pentru calaii care au tras la ordinul lor, crezand ca apara ceva ce multi dintre noi am urat, dictatura si faradelegea, conducatorul” iubit” si a lui analfabeta!
    Îi cunosc familia, o mai vad din cand in cand plimbandu-si pasii tristi si singuratici prin orasul nostru! Atunci cand îi observ, îi salut cu respect, au ramas singuri, fiul lor s-a dus asa cum multi tineri, alaturi de el, intr-un decembrie insangerat, ne-au parasit in schimbul libertatii noastre! Prin parinti si frati, nepoti si prieteni, le multumim tuturor, care au luptat pentru ceva nobil, pentru Libertate si Democratie, slavit fie-le numele in veci, nu-i vom uita, ca merita sa-i amintim macar odata in an atunci cand îi evocam! Odihna linistita, pacat, mare pacat ca te-ai dus atat de tanar!

oferta-wise