Actualitate Știri

Mă vezi?… la Sighet!

image_printPrinteaza

Mă vezi? Între 29 octombrie-13 noiembrie Asociația Culturală pentru Educație prin Artă repune în atenția locuitorilor din București, Constanța, Iași, Sighet, Alba Iulia și Arad 10 clădiri de importanță istorică printr-un spectacol de lumini în cadrul căruia vor fi relatate povești mai puțin știute despre acestea.
🕢Te așteptăm de la 19:30:
⭐ 29 octombrie, București, Ateneul Român
⭐ 30 octombrie, București, Cinema Capitol
⭐ 31 octombrie, București, Academia Română
⭐ 1 noiembrie, București, Palatul Regal (Muzeul Național de Artă al României)
⭐ 2 noiembrie, București, Palatul Cantacuzino (Muzeul George Enescu)
⭐ 6 noiembrie, Constanța, Cazinoul Constanța
⭐ 8 noiembrie, Iași, Muzeul Unirii
10 noiembrie, Sighet, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei
⭐ 12 noiembrie, Arad, Casa lui Ștefan Cicio Pop
⭐ 13 noiembrie, Alba Iulia, Catedrala Încoronării

🗝️Accesul publicului este gratuit. Show-ul de lumini durează 15 miunute și va fi reluat de 5 ori în fiecare seară. Vă așteptăm!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Cei care s-au jertfit pentru noi, simtind ororile petrecute in inchisoarea sigheteana, la sfarsitul anilor ’40 si dupa aceea in anii ’50 si inceputul celor din ’60, ani in care toata „floarea intelectualitatii romanesti” si reprezentantii cultelor religioase, s-a incercat sa fie suprimata si in mare parte s-a reusit! Teribila crima petrecuta, scoate astazi in evidenta orasul nostru,c are va fi cuprins in acest program, show de lumini. Ce nu pot face astazi, primarul si administratia orasului, poate face amintirea celor care au suferit cumplitul regim de detentie, scotind din anonimat Sighetul nostru! Vesnica recunostinta eroilor care au trait clipe de groaza, dincolo de zidurile reci si groase ale acestei inchisori, pe care va fi proiectat acest joc de lumini iar noi ne vom aduce aminte de „caznele” acelor vremuri!

oferta-wise