Actualitate Știri Video

Renașterea din cenușă (autor, Sorin Markus) [VIDEO]

image_printPrinteaza

Duminică, 21 mai 2017, la ora 18.00, lângă Monumentul Holocaustului din Sighetu-Marmației, a avut loc așezarea primei pietre de temelie a unei sinagogi, în prezența Marelui Rabin Aron Teitelbaum, a oficialităților locale și a câtorva membri ai comunității evreilor din Sighet.

Cum aș defini acest eveniment? Într-un cuvânt – renaștere din cenușă. Sinagoga distrusă în întregime în Al Doilea Război Mondial să fie reconstruită începând de azi, e o adevărată minune. Și încă o minune e aceea că, din întreaga Europă, locul ales este Sighet – prima și singura sinagogă construită în Europa după 1944 să fie în orașul nostru, este uluitor… Încă o minune este că acești oameni sunt urmașii unei mari familii de rabini plecate din Sighet – Teitelbaum, deci venirea lor în seara aceasta în orașul nostru reprezintă ÎNTOARCEREA ACASĂ sau ÎNTOARCEREA ÎN TIMP… cât și victoria asupra celor care au încercat să ne nimicească. (dr. Sorin Markus)

Autor, Sorin Markus

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Tot respectul pentru evreii de pretutindeni care,în ciuda vicisitudinilor istoriei, n-au dispărut ca popor. Cum îmi explic eu? pe lângă faptul că reprezintă poporul ales(conform ,,BIBLIEI”), EVREII ȘTIU SĂ SCRIE ȘI SĂ CITEASCĂ DE PESTE PATRU MII DE ANI(SPER SĂ NU MĂ ÎNȘEL). DUPĂ DISTRUGEREA IERUSALIMULUI DE CĂTRE ROMANI, ACEȘTIA I-AU VÂNDUT CA SCLAVI PE TOT ÎNTINSUL IMPERIULUI ȘI,TOTUȘI, N-AU DISPĂRUT CA POPOR, NICI N-AU FOST ASIMILAȚI. DE CE? PENTRU CĂ ȘTIAU SĂ SCRIE ȘI SĂ CITEASCĂ DE ACUM PATRU MII DE ANI. SĂ NE MIRĂM CĂ DOUĂZECI LA SUTĂ DIN LAUREAȚII PREMIILOR NOBEL SUNT EVREI?GÂNDIȚI-VĂ CĂ ASTĂZI ÎN TOATĂ LUMEA SE ESTIMEZĂ CĂ EXISTĂ DOUĂZECI DE MILIOANE DE EVREI (POPULAȚIA EVREILOR FIIND DE APROXIMATIV OPT MILIOANE ÎN ISRAEL). ȘI ÎNCĂ UN LUCRU: AU FOST,SUNT ȘI VOR FI POPORUL ALES , DUMNEZEU ÎNZESTRÂNDU-L CU O INTELIGENȚĂ CUM NUMAI EL A ȘTIUT SĂ O FACĂ.

oferta-wise