Actualitate Cultură Știri

Semn de carte: prof. Aurelia Vișovan – ”Treptele unei vieți”

image_printPrinteaza

Treptele unei vieți este volumul apărut în urmă cu câteva săptămâni, la Editura Evdokimos, București, autor fiind doamna profesoară Aurelia Vișovan.

Peste câteva luni, profesoara ce a slujit o viață Liceul “Dragoș Vodă”, va împlini 86 de ani. Volumul pe care-l semnalăm, include în plan simbolic, treptele Golgotei familiei Vișovan, revelează un parcurs identic pentru mii de familii de români, care s-au opus direct sau tacit “binefacerilor comunismului”.

De la anii copilăriei până la vârsta maturității, cu demnitate și discreție, doamna Aurelia Vișovan și-a asumat și acceptat fiecare etapă a vieții și azi, ne oferă cu simplitate și acuratețe…. “rețeta” împlinirii, cu nuanțele tragice pe care fiecare treaptă le-a cerut… jertfă.

Multă sănătate, doamnă profesoară!

Ion MARIȘ

oferta-wise

6 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Multumesc redactiei Salut Sighet care ne onoreaza cu aceasta prezentare si tuturor sighetenilor care o cunosc , o respecta si o apreciaza pe mama mea. Care, la randul ei a muncit o viata pentru orasul nostru, pentru generatia lui tanara si pentru valorile sale nemuritoare.

  • „Treptele unei vieti” onorabile trebuie citita, mai ales ca este vorba despre viata familiei Visovan, cuprinzand caznele la care a fost supusa si prin care a trecut cu fruntea sus, inconjurata de onoare si respect! Doamna profesoara Aurelia Visovan este un exemplu de demnitate, de stoicism, de invingatoare a vicisitudinilor vietii, care, in unele perioade, nu a fost usoara pentru dansa! Multa sanatate si sa auzim numai de bine, in viitorul frumos pe care-l merita cu prisosinta!

  • O mare surpriză și, pentru mine, care am cunoscut întreaga familie Chindriș, o mare bucurie. Abia aștept să citesc cartea. Vă doresc multă, multă sănătate și Vă sărut mâna. Felicitări, părinte Vișovan, pentru felul în care vă cinstiți părinții și vă creșteți copiii!
    I.Ardeleanu

  • Puterea exemplului în A Rezista în fața nenorocirilor și umilintelor indurate într-o epocă în care elitele trebuiau să piară, iar mijloace de oprimare erau destule, diabolice, invenții ale unor minți bolnave!
    Respect doamnei profesoare Aurelia Vișovan și onoare pentru aceste mărturii ale Golgotei personale! O îmbrățișez și – i doresc multă sănătate! ❤️

  • Mă mândresc și eu cu faptul că am fost unul dintre elevii Doamnei profesoare Aurelia Vișovan, în urmă cu 49 de ani. A fost unul dintre reperele mele în viață. Îi sunt recunoscător perpetuu. Abia aștept să citesc cartea.

oferta-wise