Aurelia Vișovan este… Imperială!

Pianista sigheteancă Aurelia Vișovan a susținut vineri, 10 noiembrie 2023, la Cluj-Napoca, un concert de înaltă ținută artistică alături de Filarmonica Transilvania din capitala Ardealului, sub bagheta dirijorului Stefan Geiger (Germania). Piesa de greutate a concertului – care a stârnit entuziasmul fără rezerve a publicului clujean – a fost Concertul nr. 5 pentru Pian și Orchestră („Imperialul”) de Ludwig van Beethoven, celelalte două lucrări din concert fiind Uvertura operei „Răpirea din Serai” și Simfonia nr. 39, ambele de W. A. Mozart.

L-am rugat pe colegul nostru de redacție – care a asistat și s-a bucurat de regalul pianistic – părintele Marius Vișovan, tatăl artistei, să ne împărtășească gândurile, trăirile generate de atmosfera minunată a concertului.

Pot spune că mi s-a împlinit un vis…
Acum 20 ani, când Aurelia începea să fie cunoscută pe plan național și internațional și să fie solicitată să cânte alături de orchestre de prestigiu, mi-am dorit si m-am rugat să dea Dumnezeu să ajung s-o văd interpretând Imperialul. Această bijuterie a geniului lui Beethoven m-a fascinat dintotdeauna și îmi produce o emoție deosebită… și iată fiica noastră ne împlinește acest vis!

Prezența la Cluj a Aureliei a fost completată duminică, 12 noiembrie, cu un recital de fortepiano susținut la sala mare a Academiei de Muzică Gheorghe Dima.

Felicitări, Aurelia! Ești, și nu doar pentru sigheteni… Imperială!

Salut, Sighet!