AxA CNDV-istă… redivivus! (autor, Vasile Gabriel Vouciuc)

Miercuri, 13 octombrie 2021, a ieșit de sub tipar primul număr dintr-o nouă serie a revistei AxA! După o pauză de aproape doi ani, revista Colegiului Național „Dragoș Vodă” revine pe „piața” publicistică.

Povestea „noii Axe” a început în luna septembrie, când, o echipă restrânsă de tineri jurnaliști în devenire, coordonați de prof. Brîndușa Oanță, ghidați de plăcerea de a scrie, au început să bată liceul în lung și-n lat, pentru a lua interviuri și a afla ultimele noutăți. CNDV-iștii s-au arătat încântați de această inițiativă, și nu s-au dat în lături de la a contribui cu mesaje inspiraționale sau chiar cu creații literare proprii.

Redactorii primului număr, care speră că au surprins cât mai bine spiritul colegiului în câteva pagini, sunt Vasile Gabriel Vouciuc, Silviu Pontoș, Daria Bococi, Carolina Burcuș, Sonia Duma, Nicoleta Giurgi, Debora Grigor și Mihai Vlăduț Moldovan. Și pentru că veștile bune circulă repede, începând cu numărul următor, caseta redacțională va avea nu mai puțin de 16 membri, cei dornici să-și facă debutul redacțional fiind Bianca Balazs, Alexandra Iura, Daria Jer, Denisa Țiplea, Ana Privigyei, Florentina Rad, Darius Sindreștean și Antonia Ștețiu.

Printre paginile revistei, cititorii vor putea afla care sunt proiectele noului director, prof. Crina Voinaghi, la început de mandat, vor primi informații prețioase despre cum poți lua nota 10 la bacalaureat de la Alexandru Roșu sau se vor delecta cu cele mai (ne)știute știri din ultima perioadă. Tot la loc de cinste se află moda în CNDV, istoria Sighetului și multe alte… surprize jurnalistice.

Acest prim număr din noua serie AxA nu ar fi putut lua naștere fără ajutorul unor sponsori generoși: Tipografia Aska Grafika și Florăria Artistic by Ana. Coperta revistei a fost realizată de talentata elevă Ana-Maria Rătușanu. Redacția aduce, de asemenea, mulțumiri speciale profesorilor și elevilor care s-au implicat, atât material cât și spiritual, în realizarea acestei reviste.

Vasile Gabriel VOUCIUC,
redactor șef al revistei AxA