Eleva Carina-Luiza HOJDA din Moisei se destăinuie!

Duminică, 27 ianuarie 2019, la Biblioteca Comunală din Moisei, într-o sală arhiplină, cu invitați din toate colțurile județului, Carina-Luiza HOJDA, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială nr. 1 din Moisei, și-a lansat primul său roman, ”Ana și talismanul secretelor”

”Pasiunea mea pentru cărți a început încă dinainte să merg la școală, deoarece părinții mei îmi citeau povești seară de seară, înainte de culcare, încă de la o vârstă fragedă. După ce am descoperit tainele literelor și am început să citesc, deja mă îndrăgostisem de cărți. De aceea, pe la vârsta de opt ani, am început să scriu povești. Visul meu era să public și să devin o scriitoare de succes, dar câteva povești nu erau de ajuns. În scurt timp a trebuit să îmi abandonez visul deoarece, odată cu școala, au început și temele, iar timpul nu îmi mai permitea să scriu.

Cu toate că a trebuit să renunț la un vis vechi pentru a pune școala pe primul loc, nu voi regreta niciodată, deoarece pasiunea pentru cărți m-a călăuzit spre limba română. Astfel, în clasele a V-a și a VI-a am obținut premiul întâi la Faza Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română. În clasa a V-a, toți cei premiați au fost încurajați să scrie, atunci mi-am dat seama că puteam să îmi îndeplinesc visul. Dacă la vârsta de opt ani câteva povești nu erau de ajuns pentru a deveni o scriitoare, atunci după ce premiile obținute m-au făcut să am mai multă încredere în mine, am hotărât să încerc să scriu un roman. Într-un fel, cărțile m-au călăuzit spre limba română, iar limba română din nou spre cărți.

Astfel, după luni bune în care m-am gândit despre ce va fi cartea, la vârsta de unsprezece ani am început să o scriu. Am scris de mână, în fiecare zi din vacanța de vară. Cu toate că mi-am terminat cartea în câteva luni, a durat mult mai mult să o public. Dar în final, cu ajutorul părinților mei care mi-au fost alături în fiecare clipă și cărora le sunt adânc recunoscătoare, am reușit. Se pare că până la urmă visele devin realitate, indiferent de cât de mult timp durează. De aceea, dragi cititori, sper că […] povestea mea vă va încuraja pe mulți dintre voi să faceți ce am făcut și eu, să faceți orice vă stă în putință pentru a vă îndeplini visele.” (Carina-Luiza HOJDA)

Succes, Carina! Un post de colaborator la ”Salut, Sighet!” te așteaptă! 🙂

 

Salut, Sighet!