Conferința de presă lunară a liberalilor sigheteni devine… obișnuință! (Ion Mariș)

La început de săptămână, luni, 03 decembrie 2018, la sediul Organizației PNL Sighet am fost invitați la conferința lunară de presă. Este un exercițiu “banal”, firesc, să se păstreze legătura dintre reprezentanții aleși de către cetățeni și comunitate și în perioadele extra electorale, de “acalmie” politică… aparentă.

Daniela Onița Ivașcu – președinte, Mircea Florin – purtător de cuvânt și Vasile Ilea – vicepreședinte, “troica” de serviciu a liberalilor sigheteni, ne-a făcut o prezentare succintă a subiectelor discutate la ultima ședință a Consiliului Local Sighet, a problemelor economice întâmpinate mai ales de sectorul privat în ceea ce privește lipsa forței de muncă (bine) calificată și… ne-a fost reconfirmată candidatura d-nei Onița Ivașcu la Primăria Sighetului.

D-na Onița Ivașcu a făcut referire, la cele cinci proiecte de pe ordinea de zi a Consilului Local, subliniindu-se importanța deciziei înființării Serviciului de iluminat public (din subordinea Urbana).

A fost abordată distinct, împreună cu reprezentanții mass media prezenți, sensibila problemă ridicată în ședința CL la capitolul Diverse și anume disputa și discuțiile generate de creșterea prețului la apă din rețeaua publică pe care o gestionează VITAL SA. S-a subliniat și fireasca nemulțumire a cetățenilor obligați să suporte o creștere nejustificată a prețului apei.

Un alt subiect discutat amical cu reprezentanții presei a fost (ne)atractivitatea Sighetului în special în viziunea tinerilor și modalitățile de creștere reală a ofertei social – economice a municipiului nostru.

Rămâne de văzut cine va reuși să aducă și idei/ proiecte viabile la Sighet, depășindu-se faza simplelor… constatări.

Calitatea oamenilor politici trebuie demonstrată prin… fapte!

Ion MARIȘ