Actualitate Cultură Știri

Filmul „Apusul/Sunset” la Sighetul Marmației

image_printPrinteaza

După succesul răsunător pe care l-a avut cu debutul său, Fiul lui Saul/Son of Saul, pentru care a obținut Oscarul pentru Cel mai bun film străin, László Nemes revine cu Apusul/Sunset, prezentat în premieră la Veneția în 2018 unde a câștigat premiul criticilor FIPRESCI – un film „înnebunitor și fascinant”, cum spun cei de la Los Angeles Times.

Budapesta anului 1913. Filmul spune povestea tinerei Irisz Leiter (Juli Jakab), care ajunge în capitala Ungariei sperând să se angajeze croitoreasă în legendarul magazin de pălării care a aparținut răposaților ei părinți. Cu toate astea, este refuzată de Oszkár Brill (Vlad Ivanov), noul proprietar. În timp ce magazinul se pregătește de vizita unor oaspeți extrem de importanți, un domn o abordează pe Irisz căutându-l pe un anume Kálmán Leiter. Tânăra alege să meargă pe urmele lui Kálmán, unica ei legătură cu un trecut pierdut.

Genul filmului: dramă, durată, 142 de minute
Subtitrare în limba română, AP-12

Filmul va fi proiectat la Centrul Cultural Sighetu Marmației, P-ța Libertății, nr. 24 A (lângă piață), în data de 2 august 2019, de la orele 19:00.

Bilet de intrare: 15 lei

Elevi, studenți și pensionari: 10 lei

Un eveniment organizat de Voodoo Films și Asociația Culturală Hollósy Simon.

Vă așteptăm cu drag!

Comunicat de presă

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise