Gheorghe Chivu, Centenarul și Școala de Artă Sighet [VIDEO]

Poetul, pictorul, profesorul Gheorghe Chivu s-a născut înainte de Centenar (02 decembrie 1912) în județul Constanța dar a trăit și a creat, marea parte a vieții sale la Sighet, unde a murit în anul 1986.

Duminică, 02 decembrie 2018, Școala de Artă Gheorghe Chivu din Sighet a dedicat Expoziția de grup pe care a organizat-o atât maestrului căruia îi poartă numele, cât și Centenarului.

Numeroși participanți au dorit să fie prezenți la vernisajul expoziției de arte plastice care a atins a zecea ediție, iar șeful serviciului (echivalentul directorului din anii trecuți!), Ioan Tivadar, alături de fostul director al Școlii de Artă, Ioan Ardeleanu – Pruncu, poetul Gheorghe Mihai Bârlea și Sorin Zaharia (apropiat al maestrului Gheorghe Chivu) au fost… maeștrii de ceremonii.

S-au depănat amintiri, s-au rememorat întâmplări care l-au avut în centrul atenției pe omul și profesorul Chivu și la final, artiștii expozanți au fost onorați cu Diplome de excelență și medalii comemorative.

Atmosefera artistică, duminicală, a fost o plăcută întâlnire cu sighetenii ce nu-și uită și-și comemorează oamenii-simbol ai orașului nostru, ce marchează reperele importante ale dezvoltării comunitare locale și naționale.

Ion MARIȘ

Foto & video: Florian Szabo (Centrul Cultural Sighet)