In Memoriam prof. Gheorghe Gherasin (25 ianuarie 1954 – 13 aprilie 2021)

Nu te vom uita niciodată, drag coleg și prieten!

Vestea plecării tale în eternitate a îndoliat sufletul tuturor celor care te-au cunoscut, iubit și respectat, atât colegii de la Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand”, cât și elevii pe care de-a lungul anilor i-ai îndrumat, format și îndrăgit. Erai, până de curând, atât de prezent între noi, activ și simpatic, cu un spirit tânăr, mobilizând pe toți cei din jurul tău, profesori și elevi deopotrivă, serios și cald în același timp.

Nu ne vom putea exprima îndeajuns recunoștința pentru toată munca depusă în folosul școlii și al colegilor, pentru care tu ai fost : „unul dintre colegii care și-a pus amprenta asupra multor generații de elevi, un om cu adevărată vocație de dascăl”, „un profesor desăvârșit, un metodist de excepție, modest, plin de virtuți morale “, „un OM minunat, iubit, stimat de colegi și elevi, deopotrivă”, „psiholog excepțional, dascăl model”, „un profesor deosebit și un om special”, „omul și dascălul de excepție”.
Dumnezeu să te odihnească în pace!

***

Prof. Gheorghe Gherasin s-a născut la data de 25 ianuarie 1954 la Mocira, comuna Recea, Maramureș. A urmat cursurile şcolii generale din sat, după care s-a îndreptat spre Liceul Economic din Baia Mare (1969 – 1973). După admiterea în cadrul Facultăţii de Matematică – Mecanică, Universitatea Bucureşti, a parcurs stagiul militar cu termen redus (Buzău), urmat de frumoşii ani de studenţie (1974 – 1978).

Purtând, cu mândrie, repartiţia guvernamentală în mapă, a „descălecat” în Sighetu Marmaţiei la (actualul) C.N. „Dragoş-Vodă”, în calitate de profesor I (august 1978), unde a funcţionat până la finele anului şcolar 1982 – 1983, după care a trecut la alte școli. În urma concursului profesional din 1990, a devenit profesor de matematică la Liceul „Regele Ferdinand”, Sighetu Marmaţiei, până la pensionare.

Activități profesionale: lider sindical; metodist la I.S.J. Maramureş; membru în Consiliul – Consultativ – Matematică; coordonator Cerc pedagogic – liceu; membru în comisii judeţene şi inter-judeţene la diverse concursuri de matematică; diriginte; profesor asociat la Universitatea de Vest, „Vasile Goldiş” şi al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Alte performanţe: autor de probleme (concursuri, reviste de matematică); coautor de culegeri de probleme de matematică (V, VI, VII, VIII); colaborator la Anuarul S.S.M.R.

***

Cei care doresc să-și ia rămas bun de la cel care a fost Prof. Gherasin Gheorghe o pot face joi, 15 aprilie, începând cu ora 12.00, la Capela Cimitirului Romano-Catolic din Sighetu Marmației.

prof. Magdalena Vișovan
Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand”