În plină caniculă, ROTARACT Sighet s-a SACRIFICAT pentru EDUCAȚIE (autor, Diana Apopi)

Clubul Rotaract Sighet a strâns 805 lei în urma proiectului „Sprijin pentru educație” derulat sâmbătă și duminică, 05 și 06 august, pe platoul fostei fântâni arteziene din oraș.

„Sprijin pentru educație” este primul proiect al Clubului Rotaract din anul rotaractian 2017/2018, și a fost propus de către Anișoara Gog (Mârza). Proiectul a însemnat o invitație deschisă sighetenilor de a achiziționa obiecte decorative, articole vestimentare și jucării, donate de prieteni ai clubului, în schimbul unei sume de bani. Obiectele nu au avut un preț fix, fiecare lăsând în cutia de donații, atât cât a considerat.

Din banii adunați, cei 805 lei, rotaractienii vor cumpăra rechizite destinate copiilor din 10 familii care au mai fost ajutate de către Club în perioada Crăciunului, iar obiectele rămase au fost donate copiilor de la Asociația „Madre Colomba”.

„Au mai rămas 6 saci cu haine și 3 cutii cu jucării pe care le-am dus la Madre Colomba. Și acolo sunt persoane din grupul nostru țintă care au nevoie de ajutor și cărora le vor fi utile donațiile noastre”, a spus Anișoara Mârza, coordonatoarea proiectului.

„A fost un prim proiect, zicem noi, de succes. Ne-am propus să strângem niște bănuți și să ajutăm mai multa lume: sighetenii care cumpără niște lucruri ce nu mai erau de folos altora, copiii care vor beneficia de rechizite, și cei de la Asociația Madre Colomba care își au și ei partea de obiecte și, implicit, de ajutor”, declară Ionel Marza, președinte al Clubului Rotaract în acest an.

„Nu a fost deloc ușor să stăm în căldura infernală de afară, însă ne bucurăm și mulțumim tuturor celor care astăzi și ieri s-au oprit ca să doneze. Au fost oameni care au dat bani și care nu au luat niciun obiect, iar alții care ne-au apreciat efortul și ne-au susținut. Le mulțumim tuturor pentru implicare”, mărturisește Claudia Coman, secretara clubului.

La evenimentul clubului au participat și tinerii Taberei Internaționale Rotary ajunși de câteva zile în orașul nostru. Și ei au contribuit la eforturile rotaractienilor din cadrul acestui proiect.

Autor, Diana APOPI