„Luna Gheboasă” a fost lansată la Sighet!

Luni, 18 septembrie 2023, scriitorul Radu Țuculescu a fost invitat și a participat (pentru a treia oară) la întâlnirea cu membrii cluburilor Rotary, Rotaract și Interact. Întâlnirea a fost prilejuită de lansarea romanului „Luna Gheboasă” (în premieră națională la Sighet!), recent publicat la Editura pentru Artă și Literatură (Colecția de Literatură Contemporană, editor – Violeta Borzea, Mogoșoaia, 2023). Romanul este de fapt ediția a doua revăzută și adăugită a cărții „Cuptorul cu microunde” (prima ediție, publicată la Editura Dacia – Cluj Napoca în anul 1995).
Atmosefera destinsă, discuțiile degajate, informale, au fost „ingredientele” specifice întâlnirilor noastre.
Și ca de obicei, prietenul Radu Țuculescu a „cucerit” rapid segmentul juvenil – fără a neglija seniorii rotarieni – discuția cuprinzând toate palierele – de la poezie, muzică, teatru, proză evident – vizibile în biografia prozatorului îndrăgostit (și) de… Sighet.
Seara de literatură contemporană în regie rotariană a fost amplificată de prezența unui prieten și fost coleg de liceu (evident „Dragoș – Vodă”), dr. Sorin Parastie, membru în Rotary Club Torino Europea (Italia).
Și pentru ca „demonstrația” de reușită (poate chiar succes!) a întâlnirii cu scriitorul Radu Țuculescu să fie consemnată „pe proprie răspundere” și în deplină cunoștință de cauză, i-am „convins” pe tinerii interactieni (din întâmplare – sau nu? – toți CNDV-iști) să scrie și să… semneze impresiile lor. Zece!… sunt ei!… și comentariile lor le puteți citi în continuare! (Ion Mariș)

A fost o experiență la care am participat deja pentru a doua oară. Cu același entuziasm m-am prezentat și de această dată și cu dorință de a cunoaște noi oameni. Sublinierile domnului Radu Țuculescu în legătură cu noua sa carte m-au convins să o cumpăr și deja m-am apucat de citit! (Ștefania)

Activitatea de ieri a fost foarte interesantă. Domnul Radu Țuculescu, având în vedere succesul scrierilor sale, este o persoană modestă căreia chiar îi place să își împartă ideile și să interacționeze cu publicul. Acesta a fost foarte prietenos cu noi, interactienii. Nu a vorbit cu noi ca și cu niște copii, ci ca și cu niște vechi amici. Mi-a plăcut extrem de mult să aud inspirația din spatele noii sale cărți, „Luna gheboasă”. Se vede că domnul Țuculescu are o mare iubire pentru Sighet, multe din poveștile și personajele acestuia fiind inspirate din orașul nostru. În concluzie, activitatea a fost foarte interesantă, mi-a plăcut foarte mult și abia aștept să participăm la lansarea următoarei sale lucrări. (Florin)

Lansarea de carte a fost una plăcută, cu o atmosferă modernă, întrucât în prezentarea cărții s-au inserat glume, făcând totul mai atractiv. Conceptul cărții mi se pare unul bun, un roman aparte care merită citită. Eu cel puțin m-am simțit foarte bine alături de „părinții” noștri din Rotary și Rotaract și totodată de scriitorul român care ne-a onorat cu prezența, Radu Țuculescu. (Casian)

Întâlnirea cu domnul Radu Țuculescu a fost o experientță la care ne bucurăm că am avut ocazia să participăm. Lansarea de carte a acestuia ne-a impresionat, iar experiențele personale povestite de către scriitor au trezit în noi multe curiozitați legate de acest roman. (Raluca)

Prezentându-și cartea și modul în care i se înfiripă imaginația, viața lui artistică și ceea ce a trăit până acum, mi-a demonstrat faptul că dl. Radu Țuculescu este un artist adevărat. Un om carismatic care te poate teleporta în lumea lui încă de la primele cuvinte rostite, este un scriitor bun și pot spune că de abia aștept să îi încep cartea. Și dacă tot am văzut că el este priceput la cuvinte, sunt nerăbdătoare să descopăr cum magia lui este transpusă pe hârtie. Mă bucur că am putut participa la un asemenea eveniment. (Daria)

A fost o adevărată plăcere să am ocazia să-l ascult pe domnul Radu Țuculescu prezentându-și cea mai recentă lucrare lansată și să intru în posesia cărții, pentru a o savura cât mai curând. Bineînțeles, nu pot uita să menționez recunoștința mea față de îmbucurătoarele cuvinte ale domnului Mariș, care m-au pus și pe mine în lumina „reflectoarelor” pentru câteva clipe. (Anastasia)

A fost o experiență frumoasă pe care aș repeta-o dacă aș avea ocazia, deoarece am cunoscut oameni minunați și am avut parte de o prezentare minunată a cărții. (Denisa)

Pentru a doua oară prezența domnului Radu Țuculescu a reușit să ne stârnească tuturor interesul pentru lectură, dar și interesul față de personalitatea acestuia. Îi mulțumim pentru poveștile fascinante pe care atât eu cât și colegii mei interactieni le-am ascultat cu sufletul la gură. (Oana)

Atmosfera plăcută și primitoare cu care noi, interactienii, am fost întâmpinați, îmbinate cu poveștile domnului Radu Țuculescu m-au entuziasmat. Am purtat conversații de-a dreptul remarcabile, deloc monotone cu privire la noua sa carte dar și la cea precedentă „Crima de pe podul Garibaldi”, pe care am citit-o cu un mare entuziasm și plăcere și sunt sigură că „Luna Gheboasă”  mă va surprinde. (Mădălina)

A fost o activitate care merită repetată de câte ori ai ocazia pentru că ai parte numai de discuții interesante și ai posibilitatea de a cunoaște oameni minunați. (Tina)