Sighet – album retro (LXV)… Sighetul are viitor fantastic?!…

Speranța, imaginația și viziunile „strategice” au dominat și domină viețile sighetenilor.

Imaginea de mai sus, cu vânzoleala SF din preajma primăriei Sighetului, a fost „propusă” prin anul 1905. Așa au sperat înaintașii noștri că va arăta centrul Sighetului la început de secol XXI. Azi, în ziua alegerilor locale, gândindu-ne la toate programele candidaților la primăria și Consiliul Local Sighet, suntem aproape siguri că vom continua viața în municipiul nostru tot pe drumul… SF. Se pare că iubitorii de SF au fost și vor fi pe deplin satisfăcuți!

Nu ne așteptăm ca viitorul Primar al Sighetului împreună cu un Consiliu Local înțelept să ne ofere tramvaie, dirijabile, clădiri – zgârie nori, căi ferate aeriene etc., ci măcar o curățenie mai mare prin oraș, clădiri reabilitate în centrul istoric (evident doar la exterior!), rețele de canalizare și apă potabilă la prețuri decente, un mediu socio – economic prietenos și – dacă nu este prea SF – o toaletă… publică!

Și ne mai dorim – din rezerva cadrelor de partid mai citite! – niște conducători ai departamentelor/ instituțiilor relevante din municipiu care să nu facă parte din categoria analfabeților funcționali!
Doamne, ne mai ajuți și pe noi?!…

Salut, Sighet!

PS: Fotografie din colecția d-lui Teofil Ivanciuc.