Sighet – Lansare de carte – Iasmina Katia Oțoiu

Miercuri, 13 noiembrie 2019, de la ora 12:00, eleva Iasmina Katia Oțoiu își va lansa, la Centrul Cultural Sighet, volumul fantasy „Reuniunea vampirilor”, apărut recent la Editura Limes.

Iasmina-Katia Oțoiu s‑a născut la Cluj pe 3 septembrie 2001. A debutat în 2013 cu povestea Viața dublă a Lili-Rozei, premiată și publicată în cadrul unui concurs la Iași, iar în același an, povestea sa Prima carte găsită în iarbă a fost publicată în volumul Care‑i faza cu cititul? Juniorii la editura Arthur.

În anul 2014 a câștigat premiul I la concursul „Scriitor pentru o zi,” cu povestirea Instinct animalic…, și tot premiul I la Concursul Interjudețean „Otilia Cazimir, poeta sufletelor simple” cu câteva poezii despre pisici.

În anul 2018, a câștigat premiul I la concursul „Reverberații Eminesciene,” cu poezia Efemerida clipei de amurg.

Iasmina a început să scrie la Reuniunea vampirilor la 11 ani, în 2013, pornind de la niște povestiri mai vechi de-ale ei. După ce a rescris manuscrisul de mai multe ori, l‑a încheiat în toamna anului 2015.

A ținut timp de mai mulți ani blogul Ce cărți a citit Iasmina, despre „cărți pentru puști și puștoaice”.

Iasmina este o cititoare avidă, o iubitoare de pisici și o fană a testelor de personalitate.

În prezent, Iasmina – elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare – lucrează la un alt roman fantastic, Amnezie și război, precum și la alte proiecte secrete.

Mai multe detalii despre autoare și cartea Reuniunea vampirilor, găsiți pe blogul Iasminei.

Salut, Sighet!