Sighetenii, din nou pe podium!

În perioada 25-27 mai 2018 în localitatea Slatina, Olt, s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Dans  „Împreună pentru viitor”, organizat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (CAEN 2018, poziția 25) .

Festivalul Național de Dans „Împreună pentru viitor“, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării și Asociaţia Children’s High Level Group este dedicat copiilor cu dizabilități și voluntarilor care se implică în integrarea lor.

La acest eveniment au participat echipe mixte (elevi voluntari- elevi beneficiari) din județele: Botoșani, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiș, Teleorman și municipiul București.

Locul I a fost cucerit de Ansamblul sighetean „Flori de Maramureș” (alcătuit din 10 elevi voluntari de la Liceul Tehnologic Forestier Sighet și 6 elevi beneficiari de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației), coordonat de profesorii Sas Ștefan, Marfici Oresia Aurora și Bledea Lucia, și care a reprezentat regiunea VI la dans tradițional. Elevii au prezentat o suită de dansuri populare specifice Maramureșului istoric: strigături, învârtita, bărbătescul și jurelul.

Câștigătorii au avut onoarea de a primi premiile de la Emma Harriet Nicholson, Baronesa de Winterbourne, președinta Asociației Children’s High Level Group, membră al Parlamentului European pentru Anglia de Sud-Est.

 

Informații oferite de prof. Marfici Oresia Aurora,
director CSEI Sighetu Marmației