Sighetul sub magia muzicii clasice

Binecunoscutul violonist Florin Ionescu – Galați (fiul dirijorului Ilarion Ionescu-Galați) a revenit la Sighet cu un recital foarte apreciat de public, oferit celor prezenți la Sala „George Enescu” a Școlii de Muzică din municipiul nostru, în 22 noiembrie 2016.

Florin Ionescu – Galați (câștigător și laureat a numeroase premii naționale și internaționale) a cântat în toate marile și celebrele săli ale lumii: Carnegie Hall NY, Beethoven Halle Bonn, Santori Hall Tokyo, Bilkent Ankara, etc., fiind acompaniat de orchestrele filarmonice din U.S.A., Germania, Japonia, Turcia, Grecia, Canada, Elveția, etc.

Prezența solistului Filarmonicii din Brașov la Sighet a fost facilitată de Rotary Club Sighet. Maestrul a fost acompaniat la pian de doamna Corina Ibănescu. Programul muzical al violonistului a cuprins lucrări de Giuseppe Tartini, Friedrich Kreisler, Pablo de Sarasate, Camille Saint – Saëns, Vittorio Monti.

Peste 200 de spectatori au asistat plăcut impresionați la o demonstrație de virtuozitate și trăire maximă a splendidei muzici interpretate de un adevărat MAESTRU al viorii.

Florin Ionescu Galați:

 

Autor, Brîndușa Oanță