Simona își apără titlul la Madrid!

Simona Halep își apără titlul câștigat anul trecut la Madrid și devine deținătoarea dintr-un singur foc a două recorduri la turneul Premier Mandatory din capitala Spaniei: prima jucătoare care se califică în 3 finale la Madrid și – alături de Serena Williams – jucătoarea care are două trofee consecutive la prestigiosul turneu. Madridul devine turneul Simonei, care reușește în premieră să-și apere un trofeu câștigat. Ea ajunge astfel la un număr de 15 trofee, dintr-un total de 23 de finale și de luni (15.05.2017) se va întoarce pe locul 4 WTA, cu șanse bune de a ajunge în preajma primului loc, în cazul unui succes la Roland Garros coroborat cu rezultatele celorlalte fete din top 5.

Am stat mai calm decât la meciul cu Vinci. Știam că Simona va măcina atâta cât va fi necesar și în 2 seturi sau în 3, va pleca cu victoria, chiar dacă Mladenovic nu prea a cedat până la final. Simona e acum la 100% ăla de care zicea Darren la Indian Wells. În momentul ăsta i-ar administra aproape sigur prima înfrângere Sharapovei, sper să apuce să o facă la Roma.

Simona a căzut puțin pradă tertipurilor adversarei, care se ținea de spate la fiecare eroare și uita să o mai facă atunci când dădea lovituri câștigătoare. Cel mai greu e să joci împotriva unei adversare care îți dă semnale că are o suferință dar pe de altă parte nu renunță, ba chiar continuă să alerge după mingi aproape pierdute. La 2-0 în setul secund, Simona putea tranșa partida, însă și-a pierdut puțin concentrarea din motivul explicat mai sus. Ea i-a permis astfel adversarei să rămână undeva aproape pe tabelă, și apoi pe final de set și-a pierdut avantajul break-ului, iar în tiebreak a fost de-ajuns o clipă de neatenție și puțin noroc de partea franțuzoaicei pentru ca jocul să meargă în set decisiv.

Poate altădată, în trecutul nu prea îndepărtat, Simona ar fi acuzat șocul și ar fi capotat în decisiv, acum însă se vede limpede câștigul pe care l-a înregistrat la capitolul mental după ce, așa cum a recunoscut chiar ea, a participat la niște ședințe cu un mental coach. Ea a luat-o muncitorește de la început, convinsă că armele cu care poate învinge sunt încă în posesia ei. Kiki a apărut un pic stoarsă de energie în setul decisiv, a răsuflat, poate prea devreme, ușurată după ce a scăpat dintr-o înfrângere în 2 manșe, iar Simona a trecut în față rapid cu un break, apoi, spre final, și-a dublat avantajul cu încă unul și, asta a fost. Simona cu moțul ei de samurai cu care a sperat să se ridice fizic mai aproape de a(l)titudinea de gazelă a Kristinei, s-a impus în stil de mare campioană, în fața unei adversare în mare formă, care și-a vândut scump pielea. Întreaga săptămână Simona a rezolvat cu mare succes meciuri complicate, a revenit în unele miraculos și a încheiat apoteotic.

În discursul de la final, Mladenovic a vorbit la superlativ despre performanța româncei, iar Simona i-a mulțumit antrenorului că s-a întors să o antreneze după episodul Miami, când cei doi au avut puncte de vedere diferite la un on court coaching.

Mai e de adăugat că unul din cei doi patroni ai turneului – domnul Ion Țiriac – a încercat să-i repare un pic imaginea șifonată a prietenului de o viață Ilie Năstase, invitându-l pe acesta să participe la festivitatea de premiere, după ce, atât organizatorii de la Wimbledon cât și cei de la Roland Garros, au anunțat că nu îi vor permite accesul la turnee în acest an.

Dexter71

sursă foto: Twitter