Actualitate Cultură

„Strămoși pe divan” publicată în limba română cu sprijinul sighetencei Timea Müller!

image_printPrinteaza

Scrisoare către cititorii români

Cunoașterea istoriei și originilor este absolut necesară pentru ființa umană. Esența și valoarea istoriei strămoșilor noștri, influența și impactul experienței lor asupra vieții noastre au rămas aceleași din cele mai vechi timpuri. Acum nu facem altceva decât să acordăm atenție unor lucruri, care, deși sunt intuite de mii de ani, abia acum sunt demonstrate științific. Da, suntem moștenitori ai sumei experiențelor celor din care ne tragem. Căci nu numai trauma se moștenește, ci și iubirea.
Preocuparea pentru înțelegerea acestui proces și a felului în care își pune amprenta asupra destinului nostru și dorința de a găsi niște moduri în care am putea interveni în vindecarea suferințelor transmise de‐a lungul generațiilor a trezit un mare interes în rândul psihoterapeuților.
Noi, Sabine Lück și Ingrid Alexander, am creat o metodă de lucru cu teme transgeneraționale care este utilă nu numai celor care vor să își descopere genealogia. După descoperirea metodei Generation‐Code® (Codul Generațional), a devenit necesar și important să dezvoltăm, să proiectăm și să transmitem conținuturi de formare profesională către o largă audiență, propunând această metodă nu numai publicului format în psihoterapie, ci și profesioniștilor din diverse alte domenii specializate în îngrijirea și consilierea oamenilor.
Am denumit aceasta metodă Generation‐Code® pentru a sugera ideea de descifrare și de re‐încifrare a încărcăturii epigenetice pe care fiecare dintre noi o poartă în ADN.
Până acum am lucrat și am împărtășit metoda în Germania, Elveția, Austria, Namibia, Africa de Sud, Coreea de Sud. Bineînțeles ca tematica transgenerațională în context istoric și social diferă de la o regiune la alta, însă un lucru rămâne comun tuturor și acesta stă la baza metodei noastre: conflictul de bază arhaic și contractul de loialitate dintre copil și părinții săi. Acest contract se manifestă și se repetă la infinit în forme infinite, după același model ancestral, indiferent de țară, de limbă, de istorie. Clauzele de fier ale acestui contract de loialitate sunt aceleași, indiferent că e „semnat“ în Austria, Coreea, Germania sau România.
De aceea ne bucurăm că Editura Trei facilitează aducerea către publicul românesc a cărții noastre, care prezintă această metodă. Suntem încântate că aceasta se întâmplă în parteneriat cu International Center of Psychogenealogy (ICP), datorită unei întâmplări minunate din trecut care a dus la prietenia dintre președinta institutului, psihoterapeuta Cristina Schmidt, și Timea Müller, colega noastră, originară din Sighet, România. Timea este formată la Institutul pentru Procese Transgeneraționale din Wendeburg, pe care noi (autoarele) îl coordonăm, și tot ea este cea care ne‐a convins ca România are mare nevoie de o împăcare cu propriul trecut, de prelucrarea moștenirilor complicate din trecutul istoric, așa încât acestea să‐și găsească propriul loc în inimile oamenilor. Și dacă în Germania, o țară extrem de complicată transgenerațional, metoda noastră ajută, suntem sigure că, în curând, și România va păși pe un drum al reconcilierii cu propriul trecut.
Ceea ce va urma după publicarea traducerii acestei cărți este deschiderea porților școlii de formare tuturor celor interesați in metoda Generation‐Code®. În curând sperăm ca unul dintre instrumentele metodei Generation‐Code®, jocul de diagnoză și terapie familială transgenerațională „Rădăcini Puternice“®, să ajungă în cât mai multe mâini de profesioniști din România. Jocul a fost dezvoltat pe baza conceptelor Generation‐Code® și Generation‐Code for Kids® și ține cont de cele mai recente descoperiri neurobiologice și epigenetice din domeniul psihoterapeutic și educațional.
Metoda Generation‐Code® și instrumentele acesteia — Rădăcini Puternice® și Farmacia de Jocuri® — au fost create pentru a ne ajuta să oprim transmiterea dureroasă a moștenirii ancestrale și a găsi urmele de iubire în lanțurile ereditare; pentru a crea noi planuri de viață care să corespundă adevăratului potențial uman; pentru a face pace cu trecutul nostru și al strămoșilor noștri; și, în fine, pentru a ne putea trăi cu adevărat propria viață.
Din experiența noastră de peste 20 de ani, știm că aceste lucruri sunt posibile, așa că vă invităm pe acest drum și vă dorim succes!

Sabine Lück și Ingrid Alexander

 

(Cartea „Strămoși pe divan – Descrierea codului generațional și vindecarea rănilor moștenite”, autoare Ingrid Alexander și Sabine Lück, traducere din limba germană de Vlad – Ion Pappu, controlul științific al traducerii Timea Müller și Cristina Schmidt, a fost publicată la Editura Trei, București, 2022)
Volumul „Strămoși pe divan – Descrierea codului generațional și vindecarea rănilor moștenite”, va fi lansat și la Sighet în perioada următoare.

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise