Toamna sigheteană în bucate: CULINARIA!

Bucuria pentru roadele pământului se simte cel mai bine sărbătorind toamna, cu tot ce ne oferă mai bun, mai gustos, mai… apetisant.

CD Retro Pub, din Sighetu Marmației, își dorește să promoveze oferta culinară, specifică acestui anotimp bogat, reunind producătorii, bucătarii și comercianții locali, care sunt invitați să-și prezinte delicatesele momentului pe Platoul „Curtea Veche”, în perioada 20 – 22 octombrie 2023, în cadrul unui Festival intitulat Culinaria – Toamna în bucate”.

Salut, Sighet!: Domnule dr. Adrian Danciu, cum a apărut ideea acestui festival?
Adrian Danciu: Ideea a luat naștere din dorința de a revitaliza publicul sighetean, pentru a-l obișnui – mai des – cu evenimente deosebite, și evident, după cum spune și denumirea festivalului, pentru a delecta sighetenii cu deliciile toamnei.

Salut, Sighet!: Cum ați conceput, cum v-ați gândit să „repartizați” acest eveniment în spațiul de pe platou?
Adrian Danciu: Totul va fi organizat pe secțiuni. În parcarea de la Biserica Reformată vor fi dispuse patru vetre, destinate produselor proaspăt preparate. Pe platoul din față vor fi standuri unde comercianții își vor putea promova produsele, de la plăcintele cu dovleac sau ștrudelul cu mere, la murături și compoturi.

Salut, Sighet!: Ce categorii de vârstă credeți că vor „accesa” oferta culinară și… trans-culinară?
Adrian Danciu: Vârsta poate varia, de la cei mai mici până la cei mai mari, pentru că nu neglijăm nici partea educativă, dar nici pe cea recreativă. Am invitat elevii Colegiului Național Pedagogic „Regele Ferdinand”, ai Colegiului Național „Dragoș Vodă” și pe cei ai Liceului Tehnologic „Marmația” să participe cu ateliere specifice, dar și cu alte activități, la alegere. Serile vor aduce pe scena platoului invitați care vor susține concerte, din dorința de a încânta și simțul artistic, nu doar pe cel culinar, al publicului.

 Salut, Sighet!: Ce vă doriți de la acest nou proiect pe care l-ați demarat?
Adrian Danciu: Desigur, dorim ca și acest proiect să devină o tradiție a Sighetului, fiindcă Municipiul nostru merită diversitate și calitate. Așadar… vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare!

Salut, Sighet!: Succes și… să fie pe gustul tuturor!

Salut, Sighet!