Actualitate Illuminati

1 Martie – O zi a renașterii! (autor, Anca Maria Corneștean)

image_printPrinteaza
Anca Maria Corneștean

E dimineață. Razele soarelui, mult prea sfioase, bat ușor în geamul odăii mele. Îmi deschid pleoapele destul de buimacă pentru că nu prea voiam să mă duc la școală, dar parcă ziua aceasta îmi dădea mai multă forță. Așa că mă ridic și mă uit pe geam. Cât de frumos este afară! Parcă totul a prins viață, parcă ceva s-a schimbat. Ochilor mei le place mult ceea ce observă, dar încă eram nedumerită. Mergând spre bucătărie, văd pe geamul din hol, un ghiocel. Nu se poate!! Cum de nu mi-am dat seama că e 1 Martie! Cea mai frumoasă zi a primăverii, ziua în care totul renaște, totul se transformă în ceva deosebit, ziua în care auzim cântecul păsărelelor după ce au tăcut o bună perioadă de timp.

Cât de fericită mă simt acum că suntem în această lună plină de frumuseți. Când ies afară, deși gerul ne mai dă târcoale, parcă simt cum aerul timid – primăvăratic îmi dă un pupic de bun venit. Ziua aceasta, ziua în care vine primăvara, este una dintre zilele pe care le iubesc cel mai mult! Ador ghioceii enorm pentru că emană puritate și simplitate. Ei sunt simbolul adevărat al primăverii, cei care ne aduc bucurie în suflete. Ce poate fi mai frumos decât un ghiocel firav care tocmai a ieșit din pământul umed si rece?

Odată cu venirea primăverii, vine și iubirea. Toată lumea este mai atentă cu persoanele din jur, băieții oferă flori fetelor, dar mai ales mărțișoare. Cred că cel mai frumos cadou pe care îl poate primi o femeie de 1 Martie este un buchețel de ghiocei cumpărat de la doamna care stă în fața pieții și asteaptă cumpărători, dar și un mărțișor care să vină din suflet. Am citit undeva o poveste despre lupta primăverii cu iarna care spunea ca Zâna Primăverii a ieșit la marginea pădurii și a observat că a răsărit un ghiocel. Ea s-a hotărât să îl ajute, să înlăture zăpada și să rupă ramurile spinoase. Iarna, însă, nervoasă, a suflat peste ghiocel aer înghețat, iar acesta s-a făcut stană de piatră. Primăvara, a acoperit mai apoi ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a tăiat din cauza mărăcinilor. Din degetul Primăverii s-a desprins o picătura de sânge care căzând peste ghiocel l-a făcut să reînvie. Se spune ca fundița mărțișorului are culoarea roșu și alb deoarece simbolizează picătura de sânge peste zăpada albă.

Povestea aceasta m-a făcut să înțeleg semnificația mărțișorului pe care nu o știam până acum. De astăzi, când voi purta mărțișorul, voi ști că primăvara frumoasă a învins geroasa iarnă prin dragostea ei față de natură și voi fi atentă să îmi plec și eu capul în fața primăverii, la fel cum fac ghioceii, ca aceasta să își aștearnă caldura asupra mea; iar cu ocazia acestei zile minunate, nu pot să vă spun decât că vă doresc o primăvară prosperă, frumoasă, plină de realizări și împliniri.

1 Martie să vă găsească cu sufletul curat, fericit și dornic să împlinească cât mai multe. Un început de primăvară frumos, plin de mărtișoare și ghiocei!

Anca Maria Corneștean,
Liceul „Regele Ferdinand”, Sighet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise