Actualitate Ce-o zîs? Editorial

SENZAȚIONAL! Prin procedura MIORIȚA 8800 România a scufundat o navă – spion rusească! (Ion Mariș)

image_printPrinteaza

Membră NATO din anul 2004, România este un aliat și un scut de nădejde al occidentalilor împotriva Rusiei. Necruțătorul Donald Trump, recent instalatul președinte la cârma “crucișătorului” mondial al democrației, S.U.A., a impus partenerilor NATO un procent de 2% din PIB pentru cheltuieli de înarmare. România, soldat credincios și virtuos al alianței democrat – dominante, și-a început campania de înzestrare a armatei printr-o achiziție de avioane de vânătoare (second hand) F16, prin modernizarea elicopterelor de atac Puma și – de ce nu? – își doreste și câteva baterii (bune, rău!) de rachete PATRIOT. Toate aceste achiziții se focalizează pe dorința noastră de-a impune respect (tovărășesc!) în războiul psihologic pe care-l ducem cu Mama Rusia.

Punctul nostru forte sunt… serviciile noastre ultra – secrete și de spionaj ce lucrează și ele mai mult pe la spate (adică să nu mă-nțelegeți greșit: cu mănuși!). Noi, cei ce ne extragem strategiile din vechi legende și balade, din nemuritoare poeme din care până și viitorii absolvenți de bacalaureat (mult prea mulți!) pot înțelege esența românismului și principiul supraviețuirii naționale “…tot ce mișcă-n țara asta, râul, ramul,/ Mi-e prieten numai mie, iară ție dușman este”, suntem mândri că națiunea noastră a îndrăznit să preia intițativa unui atac subtil, nu doar de imagine, în disputa (tradițională!) Est – Vest. Într-o mișcare fulger, printr-un parteneriat secret TR (Togo – România) a avut loc exercițiul naval cu nume de cod “Miorița 8800”. Nava cargo (second hand), sub camuflaj comercial și pavilion togolez, cu încărcătura nesecretă de 8800 de miorițe (adică oi, OI – OI!) pur românești a scufundat în apele Bosforului nava – spion rusească Liman (dotată cu sofisticate sisteme radio – radar și rachete antiaeriene IGLA sau STRELA). Nava de cercetare și culegere de informații ce aparținea puternicei flote ruse a fost avariată în Sfânta Zi de 27 aprilie a.c. (adică anul ăsta, fraților!) și trimisă la fundul Mării Negre de suflul miorițelor noastre, soldatii ruși fiind salvați (bogdaproste!) de armata prietenă turcă. Propun Parlamentului să voteze ca ziua de 27 aprilie să fie zi liberă.

Este o dovadă de necontestat că România dispune de puternice arme tradițional – strategice și că din prima confruntare directă româno – rusă de după cel de-al Doilea Război Mondial am ieșit învingători. Este o pierdere rușinoasă pentru flota rusă și, din infomațiile complet neverificate pe care le deținem, Federația Rusă a ordonat retragerea întregii flote din Marea Neagră la baze.

Occidentul se poate oricând bizui pe noi, suntem bine pregătiți să ne luptăm cu orice tip de dușman real (pe ăia virtuali i-am răpus de mult!) și-i asigurăm pe toți partenerii noștri că… unde-s cel puțin doi puterea crește, iar dacă-s 8800…. Doamne!… ferește!

N.S. (Nota secretă): Din informațiile pe care le-am obținut din surse acoperite, România va lansa în curând exercițiul militar Kunta Kinte.

Ion Mariș
(rezervist)

sursă foto: Peter Lengyel

oferta-wise

6 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Berbecii unde erau?
  Bravele mioare au devenit din pasnice rumegatoare,adevarate eroine si tin sa mentionez fara ajutorul berbecului sef care le-ar fi condus pe ele in abisurile Marii Negre in locul vasului spion rusesc!Am ajuns sa proslavim armata de ovine,care-i mai pregatita in lupta pe mare decat brava flota maritima militara din Romania,flota ciuntita de fostul matroz sef caruia îi cam placea licoarea lui Bachus!De ce nu incercam si o armata de berbeci,poate-i mai buna decat cea existenta,poate coarnele lor sunt mai eficace decat baionetele Kalasnicoavelor romanesti si berbecarimea va fi recunoscuta ca si o forta pe plan mondial in lupta impotriva ursilor „rosii” iar terestrii berbeci nu ar necesita o cheltuiala atat de mare din PIB-ul mai recent aprobat si suplimentat pentru militarii nostrii carora le-a luat „fata”niste mioare eroine!Radem dar daca ursul se inerveaza vai si amar de coarnele si baionetele noastre ce cu cinste fac parte din blocul american!De data aceasta oile noastre au evitat „prapastia” scufundand un spion al ursului dar inca pericolul ne paste,ca prea avem iarba grasa si locuri prielnice pentru pascutul de securitate al vecinului traditional,”ursul rosu”!!!

 • Dupa calul troian astazi avem parte de oaia romaneasca ! Un vas romanesc incarcat cu oi a scufundat o nava ruseasca implinind fara sa vrea, poate, visul mai multor generatii de marinari romani si astfel ne-am amintit ca pe undeva noi, romanii avem pe undeva radacinile si in legendara Troia ! Sa ne amintim ca incercand sa scape dintr-o Troie arzinda Enea si prietenii sai au pornit pe calea apei intr-o barca si s-au stabilit intr-o zona numita azi Latium sau Lazio, azi un cartier al Romei, punctul de plecare in formarea Imperiului Roman . De asemenea, incidentul cu oile romanesti ne aminteste de aventura lui Mathias Rust, de acum 30 de ani.Mathias Rust este un aviator german cunoscut pentru violarea spațiului aerian al URSS și aterizarea ilegală în Piața Roșie din Moscova pe 28 mai 1987. Fiind pilot amator în acea vreme, el a zburat din Finlanda spre Moscova, reușind să treacă de interceptoarele și apărarea aeriană sovietică, într-un final aterizând în apropiere de Catedrala Sfântul Vasile din Moscova, în Piața Roșie, lângă Kremlin.
  Rust spunea că a vrut să creeze o „pod imaginar” către Est și că zborul său avea drept scop reducerea tensiunii și suspiciunilor dintre cele două tabere ale Războiului Rece, dar de fapt actiunea era menita sa sublinieze faptul ca Regimul Comunist si tartorele sau Uniunea Sovietica sunt pe duca.
  Ca urmare a acestui incident, Ministrul Apărării al URSS, mareșalul Serghei Sokolov, și comandandantul Forțelor de Apărare Aeriană ale URSS, fost combatant în cel de-al Doilea Război Mondial, Alexandr Koldunov — au fost demiși.
  Rust a fost acuzat de huliganism, trecerea ilicită a hotarului de stat și încălcarea legislației aeronautice naționale a URSS. El a fost condamnat la patru ani de închisoare,[3] dar, deja la 3 august 1988 s-a reîntors în RFG după ce președintele prezidiului consiliului de stat al URSS Andrei Gromîko a semnat un decret de amnistiere în privința sa. Rust a petrecut atunci în închisoare în total (arest preventiv și detenție) 432 de zile.

 • Pentru admin.
  Oare nu ar fi bine sa scrieti de crimele americane pe care le-au facut astia in scurta lor istorie de aparox. 200 de ani ?
  De zecile de milioane de oameni , cu copii , femei ,batrani nevinovati care sub pretextul protectoratului mondial i-au macelarit??!!
  Aaaaaa nu aveti voie !!! Inteleg !
  Daca ve-ti spune adevarul va i-au astia jucariile…………………… am ajuns un fel de lingai de c-r american.
  Rusine!

  • Cum remarcam și la alte luări de poziție, analfabeții au luat cu asalt spațiul virtual! Gravele greșeli gramaticale pe care le ai în scurtul tău mesaj spun tot despre cultura… porumbului pe care o posezi. Spuneți-vă, măi prieteni, numele dacă doriți să fiți credibili! Iar despre noi, ne doare în cot de americani, ruși, turci, etc. Publicăm doar ceea ce dorim noi, și ceea ce considerăm util pentru informarea comunității. Nu ne dicteză nimeni nimic. Cu atât mai puțin analfabeții și falșii patrioți din spațiul virtual!

oferta-wise