Actualitate Editorial

Experimentul “Cetățeanul”. Agramații au cotropit și lumea virtuală! (autor, Ion Mariș)

image_printPrinteaza

La ultimele materiale publicate pe site-ul “Salut, Sighet!” care au vizat subiecte mai… “sensibile” (gen Palatul Cultural, Școala de Muzică, patriotismul mioritic, etc.) au apărut reacții suburbane ale postacilor – lătrători de/în serviciu.

Mă amuză, dar mă și sperie prostia, incultura, jegoșismul anonimilor din spațiul virtual. Monitorii adevărului absolut, umbre ale lașității și-ale eternei cenzuri, căței blânzi în viața de zi cu zi, anonimii (Cetățean, Alt cetățean, Dreptate, Spunepelacolțuri, etc.) care-și aruncă zoaiele în văzul lumii sunt cei mai bolnavi navigatori ai internetului.

Ei vâslesc în cele mai murdare ape, spălându-și fețele hidoase în reflexiile gheenei din sufletele lor morbide.
Societatea – inclusiv cea virtuală – a ajuns și pe mâna multor borfași, pe mâna celor care învață alfabetul “bunelor” maniere din informațiile mincinoase aruncate în lumea e-reală și, fluturându-ne puținii neuroni de semidocți frustrați își permit să ne vândă adevăruri “nou – nouțe” ambalate în hârtie igienică de proastă calitate deși mințile lor se zbenguie într-un IQ redus la un pumn din țărâna sfântă din care provin, minți năpădite doar de revelații k – shuiste.

Ce putem face? Există atât de multă ură în mințile lor odihnite încât nicun tratament psihiatric de lungă durată nu le-ar mai fi de folos. Din rândul acestor postaci anonimi, clopotari periculoși, sunt selectați torționarii oamenilor pașnici, ai celor timorați de impostură, ai celor ce nu lingușesc și nu se gudură pe lângă stăpânii vremelnici. Ar fi bine să-i lăsăm să înjure, să-și defuleze scârnăviile prin publicarea mizeriilor pe un site dedicat doar lor (Dejectarium) și să sperăm că lumea și societatea nu vor ajunge pe mâna acestei noi specii agramate. Din soiul de oameni perverși ce nu-și asumă atitudinea clară, pe față, cu argumente și fără injurii se nasc și respiră parveniții societății, cei care transmit metastazele urii, bucurându-se de gloria subteranelor duplicității.

Pestrița lume internaută ar trebui resuscitată urgent printr-o operațiune globală de… deratizare și despăduchiere, eliminându-se resturile de homo sapienși nedezvoltați complet, avortoni intelectuali, insinuați prin fraudă în viețile noastre si-n mijlocul comunităților reale sau virtuale, reactivați din abatoarele purulente ale istoriei. Ei ne învață patriotismul, ei slugi ereditare ai conducătorilor tupeiști?! Trist spectacol ne oferă behăitorii ajunși formatori de opinie, limbuții gregari ce au uitat cum și-n ce zonă se face semnul crucii, cei care scuipă – strict în parametrii sataniști – ură, dar își permit să ne propovăduiască dreapta – credință.

Bande de dăunători sufocă spațiile reale și virtuale: burdușiți cu diplome, doctorate și titluri false, unii proferând injurii patriotarde, pitiți în partide și-n ONG – uri cu iz de democrație unsă cu invective, acești retardați ai periferiei grotescului ajung să stăpânească prin limbaj și like-uri cre(ș)tine, buna noastră vecinătate.

Secolul XXI va fi nu cum spunea Malraux, religios sau nu va fi deloc, secolul nostru, lumea, dacă lăsăm Cuvântul să fie maculat până la hidoșenie de aurolacii prostiei, va fi flască, anonimă, vegetală.

Brrr!… nu vom avea cu cine discuta (despre) poezie, muzică, artă, cultură, vom privi imagini hidoase, spânzurate de lanțuri de aur și iPhoane de mii de euro, legănându-se pe burdihane pline de chiolhanuri exteriorizate sfidător, de laxe flatulențe verbale și vom avea onoarea să aplaudăm. Nu vom aplauda forțați de mecanisme coercitive, ci convinși de BANUL și averile celor care ne vor da să gustăm din trufele păcatului.

E nevoie de multe școli de corecție pentru toți asasinii limbii române, de centre de reeducare pentru cei care au învățat să înjure din zona crepusculară a copilăriilor parcurse la fără frecvență, e cazul să le cerem socoteală pentru degringolada civică pe care-o stimulează din ce în ce mai agresiv, elogiind lipsa unei doze minimale de creier și care totuși se bat în piept cu talismane făcătoare de minuni jalnice, jurându-se că-și iubesc limba, poporul, aproapele până la… sufocare.

Treziți-vă, prieteni, cetățeanul anonim NU mai are dreptate! Ei – anonimii patrupezi patrioți – fac parte din lumea care ne învață să ne închinăm prostiei, lașității și… manipulatorilor!

Ion Mariș

sursă foto: Peter Lengyel

oferta-wise

8 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Două lucruri sunt infinite: universul și …prostia omenească. Despre univers nu sunt chiar sigur, spunea un renumit savant acum mulți, mulți ani.
  Trist dar adevărat și tare mă tem că lupta este-deja-pierdută. Ceea ce nu înseamnă că nu suntem datori-obligați chiar!-să opunem rezistență și chiar să contraatacăm, măcar pentru amara consolare de a fi încercat. Căci, mult pot cei puțini dacă sunt împreună. Așadar, acțiune !
  A.I.Pruncu

 • Parerea mea este ca greseala e la voi . Pai de ce nu opriti voi rubrica „Comentarii” si o personalizati doar pentru persoane CULTE , Profesori ; Ingineri ; Ministri , Parlamentari (Hoti) e.t.c , si asa am terminat cu =parerile gresite= ca sa nu le spun „proaste, inculte, jegoșiste , citandu-va parerea D-voastra.
  De la aparitia paginilor D-voastra pe internet ,am urmarit cu placere cele scrise de D-voastra si trebuie sa recunosc , am fost impresionat pozitiv pana acum , dar ceea ce scrieti in randurile de mai sus ma face sa revin la parerea mea si sa va intreb , CU CINE VOTATI VOI astia de la Salutsighet??!!!
  Lasati societatea sa judece domnule Maris in ceea ce priveste incult sau cult ; prost sau destept . Parerea celor multi nu inseamna prostie domnule Maris , fie ea si gresita , din punct de vedere gramatical (nu putem sa fim cu totii Profesori) tot are un sambure de adevar. Iar in ceea ce priveste parerea Politica si Sociala in Tara asta ,o vom definitiva tot NOI astia „PROSTI” (dupa parerea D-voastra) si nimeni altcineva , chiar daca se numesc iei Maris; Basescu; Iohanis e.t.c. Sutem prosti dar MULTI domnule Maris! si avem o minte sanataoasa….
  P.S
  Cunoscandu-va obiceiul, va spun ca imi este egal daca nu este publicat comentariul meu , doar asa puteti dovedi cat de CULTI , Drepti si Inteligenti sunteti…….

  • Stimate Domnule M. Danci,
   După cum observați comentariile – părerile fără injurii nu ne deranjează. Așadar v-ați înșelat, am publicat observațiile dvs.! Se pare că NU ne cunoașteți și NU ați observat că NU avem preferințe. Votăm cu adevărul! De asemenea, constat cu părere de rău că NU ați sesizat esența articolului. Nu am vorbit deloc despre cei mulți și care NU sunt proști (românii cei mulți au dovedit că sunt mai deștepți decât conducătorii lor în multe momente cheie de-a lungul istoriei!), am vorbit despre cei (relativ) puțini și… MICI, care ne-au transmis cu fervoare înjurăturile! Să lămurim un lucru, cei mulți și buni nu au timp de postări, MUNCESC și trag țara după ei. Chiar dacă cei mulți ar posta în mediul on-line, nu ar fi capabili de exprimările mizerabile pe care le-am citit în ultimele zile. Vă garantez! Așadar pentru cei mulți, simpli și corecți TOT RESPECTUL, chiar dacă mai greșesc uneori gramatical. Pentru cei perfizi și lași totala mea desconsiderare!

 • Din păcate,Ionică,lumea și societatea au ajuns,deja,pe mâna acestei specii agramate.În sfârșit, ți-ai dat drumul.Continuă,te rog,pentru că ai ce spune !M-ai uns la suflet cu această răbufnire.

 • Stimate,domn Ioan Maris!Si eu ma numar intre cei multi care in exprimarea lor mai au greseli gramaticale,uneori graba,alteori nestiinta sunt de vina,dar asta pe mine personal nu ma incurca sa semnalez ceea ce nu-mi place.Nu o fac cu rautate,o fac cu gandul ca cineva ma aude si va indrepta aspectele negative semnalate.Uneori supar si asta nu place celor care ne conduc dar eu gandesc ca tot ce fac,conduce spre ceva pozitiv,spre ceva care sa indrepte greselile si promisiunile ne-onorate,minciuna sau vorbele goale spuse pentru a ne !La varsta mea nu urmaresc afirmarea in nici un plan,nu vreau sa ma lingusesc,doresc sa fiu un om simplu care spera ca lucrurile se vor indrepta si noi,cei multi si necunoscuti(nu prosti)vom pune umarul pentru a scoate adevarul la suprafata,pentru a ne usura viata,care inca mai depinde de cei putini si sforaitori,ca fac,dar in realitate nu fac nimic!Sper ca nu am suparat pe nimeni cu umila mea parere.Spor la a expune si etala numai adevaruri!

  • Stimate Domnule Sergiu Luscalov, știu că ați fost și sunteți un om cinstit, corect! Părerile pe care le transmiteți sunt de foarte mare BUN SIMȚ. Și eu așa consider, opiniile critice REALE sunt făcute pentru a ajuta la îndreptarea unor situații/acțiuni greșite și nu pentru a închide gura cuiva. Vă spun sincer, asemenea păreri sunt binevenite, țin de o atitudine corectă și fără niciun fel de conotații. Mi-aș dori ca toți cetățenii să aibă curajul și „simplitatea” asumării de care dați dovadă! Iar greșelile pe care, poate, uneori le faceți sunt compensate de CARACTERUL Dumneavoastră: sunteți cu mult peste cei… „MARI”!! Cu respect, Ion Mariș

 • Bravo.
  Singura speranta este ca oamenii cu o asemenea mentalitate sa ia atitudine si sa se implice extrem de activ.
  Este singura speranta pentru un viitor mai bun macar pentru copiii nostrii,daca pentru noi este un pic cam tirziu.

oferta-wise