Actualitate ONG Știri

Antreprenoriat social la Ocna Șugatag

image_printPrinteaza

În perioada 17 – 24 august, în Ocna Șugatag se implementează proiectului „Social Innovators 4 Change”, sub forma unei mobilități de formare a lucrătorilor de tineret, cu sprijinul a cinci parteneri din Grecia, Ungaria, Spania, Lituania, Italia, respectiv promotorul din România – Asociația Szmisz, cu finanțare prin programul Erasmus+.

Proiectul vizează pregătirea lucrătorilor de tineret pentru a aplica conceptul de antreprenoriat social în organizațiile și comunitățile lor, dezvoltându-și abilitățile și competențele antreprenoriale. Mai mult, proiectul vizează identificarea potențialului antreprenorial al persoanelor și organizațiilor implicate în proiect pentru a oferi participanților exemple de afaceri de succes dezvoltate de tineri antreprenori sociali, de a dezvolta cunoștințe despre procesul de dezvoltare a întreprinderii sociale. În timpul formării, participanții vor planifica modul în care pot transfera abilitățile și practicile antreprenoriale tinerilor cu care lucrează.

Obiectivul general al acestui proiect vizează formarea a 30 de lucrători de tineret cu vârsta peste 18 ani, pentru activități de educație în antreprenoriatul social, provenind din Grecia, Ungaria, Spania, Lituania, Italia și România într-o perioadă de 8 luni de proiect.

Rezultatele preconizate după implementarea proiectului sunt: ​​creșterea capacității organizațiilor de a lucra cu conceptul de antreprenoriat social și aplicarea acestuia în activitatea de tineret, construirea de competențe în domeniul lucrătorilor de tineret pentru a fi ambasadori ai antreprenoriatului social și sprijinirea tinerilor cu care lucrează să dezvolte abilități antreprenoriale menite să susțină comunitatea și să împărtășească experiența cu alți tineri (munca directă pentru tineri), ONG-uri (networking) și Europa în ansamblu (proiecte internaționale).

Ca toate activitățile incluse în proiectele internaționale Erasmus+ și aceste activitati se desfășoară sub îndrumararea celor doi formatori: Marian Ancuța (director executiv Asociația Tineret și Dezvoltare Regională) și Safar Istvan (comunicator pentru dialog structurat al MTS), iar la finalul activităților fiecare participant va fi recompensat cu un certificat Youthpass care atestă cunoștintele dobândite în timpul acestui proiect, și care este „pașaportul” european care reprezintă un real avantaj pentru orice tânăr.

Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ , gestionat în România de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), iar parteneri local este Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș.

Comunicat de presă

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise