Actualitate Cultură

Artistul vizual sighetean Valentin Rozsnyai – expoziție personală la Baia Mare

image_printPrinteaza

„În umbra Olimpului” este expoziția pe care artistul vizual Valentin Iosif Rozsnyai o propune iubitorilor de artă din Baia Mare.

Vernisajul va avea loc la Galeria de Artă a UAPR Baia Mare, B-dul București, nr. 6, marți 10 martie 2020, la orele 17:00. Expoziția va fi deschisă în perioada 10 – 24 martie 2020.

Expoziția este organizată de către Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Baia Mare, iar curatorii acesteia sunt artștii plastici dr. Laura Ghinea și dr. Adrian Chira.

Valentin Iosif Rozsnyai, pictor sighetean, născut la Carei la data de 22.02.1952, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Maramureș. Pe lângă numeroasele expoziții personale (prima personală vernisată în anul 1972 la Sighet) a participat la alte câteva zeci de expoziții colective și de grup (în România, Croația și Republica Moldova), fiind laureat al Expoziției Internaționale „Homage to Picasso”, Zagreb, Croația (a obținut Marele Premiu pentru pictură) și al Bienalei Internaționale de Pictură, Chișinău (a fost distins cu Diploma de Execelență a Ministerului Culturii din Moldova).

Valentin Rozsnyai are lucrări în colecții particulare din România, Elveția, Ungaria, S.U.A., Canada, Olanda, Germania, Austria, Suedia și Spania.

Salut, Sighet!

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise