Actualitate Știri

Azi, ”Salut, Sighet!” împlinește doi ani!

(foto: Salut, Sighet!)
image_printPrinteaza

La aniversarea celor doi ani de existență, doresc să felicit echipa Salut, Sighet!, să-mi exprim sentimentul de prețuire și respect pentru calitatea și plusvaloarea adusă în peisajul on line sighetean. Ați dovedit că sunteți conectați la realitățile comunității, ați căutat și publicat povești de viață din urbea noastră, ați dat șansa tinerilor, și nu numai, să-și exprime gândurile, ați fost mereu alături de oameni și evenimente. Pentru profesionalismul și seriozitatea de care ați dat dovadă, vă prevăd și vă doresc un sincer LA MULȚI ANI!

(Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș)

*

Salut, Sighet! este platforma de întâlnire a sighetenilor, a maramureșenilor, a românilor (și nu numai) de pretutindeni. Și unde altundeva ne-am putea întâlni cu toții, decât într-un loc în care ideile și speranțele noastre primesc voce, o voce care rezonează cu ecou, peste munți, mări și oceane, tot mai puternic în inimile noastre. La mulți ani, Salut, Sighet!, mă bucur că în fiecare zi mă readuci ACASĂ!

(Antonia Dubovici, corespondent, S.U.A.)

*

2 ani de Salut, Sighet! mă fac să fiu nostalgică. Am pus în paginile lui virtuale gânduri și personaje, m-am bucurat și m-am întristat, am regăsit prieteni sau i-am pierdut, de fapt, totul este despre cât de mult din ceea ce suntem noi vrem să dăm altora și cât de mult ne face plăcere ceea ce facem. Nu o imagine contrafăcută care dă bine, ci exact cum suntem și cum gândim în unele momente. Povestirile pe care le-am scris, articolele mai mult sau mai puțin subiective, totul a fost și este din plăcerea de a scrie și a împărtăși. Îi doresc spațiului cald care mi-a găzduit unele gânduri, Salut Sighet!, și oamenilor care au contribuit la formarea și succesul lui, oameni faini, multe pagini scrise cu drag plus un prietenos „La cât mai mulți ani!”

(Crina Voinaghi, redactor Salut, Sighet!)

*

Nu e nimic nou în a vă spune că timpul zboară. Depinde doar de noi cum trăim, cum vedem, cum simțim clipa. În cei doi ani de Salut, Sighet! am încercat să vă prezentăm crâmpeie de liniște, de lumină, de frumosul cotidian pe care îl lăsăm să treacă de multe ori pe lângă noi doar pentru că nu avem timp sau, poate că ne atrage atenția o știre, două, trei cu mult sânge, cu multă violență. Am încercat să fim acolo unde Sighetul se transformă din locul unde nu se întâmplă nimic în loc plin de culoare, de lumină, de oameni frumoși care iubesc acest capăt de lume. Am încercat să-i aducem ”acasă” pe tineri, și aici nu ne referim la vârsta din buletin, ci la cea a spiritului sighetenilor răspândiți în toate colțurile țării și ale lumii. Am încercat să fim aproape de dumneavoastră. Vă mulțumim că ne citiți, că ne urmăriți cu interes materialele și, să știți că Salut, Sighet!, va fi întotdeauna locul în care declarațiile de dragoste pentru aceste locuri și pentru oamenii minunați ce ne înconjoară vor fi bine primite. Critica e o dovadă de iubire.

(Roxana Pontoș, redactor Salut, Sighet!)

*

O e-revistă de promovare a valorilor Sighetului

Sunt un cititor conştiincios al e-publicaţiei Salut, Sighet!, datorită: editorialelor luminate privind actualitatea social-politică, atenţiei acordate evenimentelor culturale  locale şi istoriei locului (inclusiv prin emoţionante memorii), interviurilor vii, de substanţă, cu personalităţile locului,  oriunde s-ar afla…, poezioarelor  de factură epigramatică,  reportajelor de factură literară sau a unor texte literare propriu-zise, deschiderii spre promovarea încercărilor eseistice ale adolescenţilor…  Dintre acestea, decisive pentru conturarea profilului distinct al “site-ului nostrum” sunt materialele în care sunt prezentaţi sigheteni de excepţie, cu profesiunea lor de credinţă.  

M-am bucurat să-i citesc aici pe: Ion Mariş, Brînduşa Oanţă, pr. Marius Vişovan, Teofil Ivanciuc, Roxana Pontoș, Ileana Pisuc, Marius Leordeanu…, dar, mai ales, pe: Crina Voinaghi, Alina Marincean, Timea Müller – autoare cu o scriitură captivantă. Doar pe Crina Voinaghi o ştiam dinainte.  Dacă nu ar fi fost promovate de „Salut, Sighet!”,nu mă întâlneam cu talentul  scriitoricesc, o adevărată bucurie, al celorlalte două şi nici cu scriitura vie a d-nei Ileana Pisuc.

Nu în ultimul rând, am avut ocazia să public (sau re-public) în acestă e-revistă observaţii, notaţii sau consemnări de-ale mele privind fenomenul educaţional,  „fapte de limbaj” specifice  de pe sate sau din Sighet.

Pentru toate acestea datorez mulţumiri staff-ului (factotum-ului)  „Salut, Sighet!” – ION  şi BRÎNDUŞA – şi vă doresc succes în continuare! Vă preţuiesc,

Marin Slujeru, redactor Salut, Sighet!

*

Potențialul cultural și activitatea intelectuală a Sighetului aveau nevoie de un spațiu de exprimare, receptare și interconectare liber și adaptat tehnologiei actuale. Dacă e modest economic și uitat (de autorități) la margine de țară, Sighetul este, însă, bogat în valori și exportator de idei și personalități (dacă ar fi să ne uităm doar la câți sigheteni s-au afirmat în centre universitare sau pe alte meridiane ale lumii). Însă nici noi, cei care am rămas acasă, nu stăm degeaba. La Sighet se gândește, se scrie, se cultivă memoria identitară, se iau inițiative, se iubește frumosul, se privește spre lume și spre viitor…

Mulțumim, Salut, Sighet! și La Mulți Ani!

(Marius Vișovan, redactor Salut, Sighet!)

*

La început a fost cuvântul […] ”. Indiferent de formatul în care a fost, este și va fi scris, cuvântul reprezintă principalul element al evoluției umane. La mulți ani, Salut, Sighet!, element important în evoluția umană a orașului nostru.

(Zavalic Vasile, cititor Salut, Sighet!)

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise