Actualitate Illuminati Știri

Balul Bobocilor à la… Sighet (autor, Anca Corneștean)

image_printPrinteaza

Suntem în clasa a IX-a, anul de grație 2017, şi, cum bine ştim cu toţii, la fiecare început de an, liceele îşi ţin… BALUL.

Şi cum a început sezonul lor, tot tineretul vorbeşte numai despre asta. Până acum, Liceul Pedagogic “Regele Ferdinand” şi Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” au încântat Sighetul cu două baluri de excepţie. Tinerii din clasa a IX-a şi-au luat inima în dinţi, cum s-ar spune, şi s-au prezentat la preselecţii. După părerea mea, aceasta a fost cea mai grea parte pentru că sunt sigură că în fiecare liceu s-au prezentat tineri frumoşi şi talentaţi care au încercat să impresioneze organizatorii cu tot ce știau ei să facă.

Balul Bobocilor este, pentru fiecare generaţie în parte, un eveniment unic în viaţă. Este o şansă pentru elevii curajoşi şi talentaţi de a se afirma, de a ieşi în faţă, de a-şi stăpâni emoţiile, încercând să pară cât mai originali şi carismatici şi, în acelaşi timp, să-şi pună în valoare calităţile, dând dovadă de atitudine, stil şi, uneori, de muuuult…. umor.

Ca în fiecare an, şi anul acesta la baluri au participat fete frumoase, drăgălașe, care au intrat în lupta pentru coroana de Miss Boboc cu eleganță, degajate, având calităţile fizice necesare pentru participarea la un astfel de concurs. Nici băieţii nu au fost mai prejos, demonstrând că fac față cu brio la toate probele impuse.

Ţinutele sunt esenţiale în astfel de ocazii şi, cum fiecare bal a avut o temă – Liceul Pedagogic “Regele Ferdinand” având tema Egiptului Antic care ne-a teleportat în lumea zeiţelor şi a faraonilor, iar Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”  abordând tema genurilor muzicale – tinerii boboci s-au străduit să arate care mai de care mai adecvat. Drăguţi, descurcăreţi, toţi au încercat să se prezinte cât mai bine la probe.

Pentru obţinerea titlului de Miss şi Mister Boboc, participanţii au fost nevoiţi să treacă prin mai multe probe: de cultură generală, de îndemânare, de mișcare scenică, de interpretare, de joc de rol, şi multe altele. Fiecare boboc în parte a încercat să uimească și să cucerească juriul. La finalul balurilor, bobocii au fost premiaţi cu o mulţime de titluri de Miss & Mister.

Aşadar, Balul Bobocilor al Liceului Pedagogic “Regele Ferdinand” şi al Colegiului Naţional “Dragoş Vodă” s-au dovedit a fi un suuuuper succes!

Mă bucur că am avut ocazia de a purta eticheta de boboc al Liceului Pedagogic “Regele Ferdinand” şi ţin să mulţumesc tuturor pentru dăruirea şi implicarea de care au dat dovadă. Pentru viitorii bobocei, sfatul meu este: să rămâneţi mereu încrezători, să fiţi mereu voi înşivă, să nu renunţaţi la ceea ce vă propuneţi şi, nu în ultimul rând, să vă ascultaţi inima în fiecare moment!!!!

Anca Corneștean,
clasa a IX-a A – Liceul Pedagogic “Regele Ferdinand”

oferta-wise

2 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • Importanta unui eveniment!
    La fel ca si-n anii trecuti si anul acesta a pus in miscare spiritul organizatoric si inventiv al tuturor elevilor de clasa a noua din toate liceele sighetene!
    Am citit cu atentie articolul,am facut comparatie intre gandirea elevului din anul 2017 si gandirea unui „boboc” din anul 1965,total diferita!”Bobocul” de astazi a evoluat,se simte liber in a-si alege modul cum sa organizeze primul eveniment important din viata de licean si anume,balul bobocilor!Spre deosebire de voi,dragi tineri,noi nici nu puteam gandii asa ceva,nici nu aveam voie,organizam „ceva”doar impus,intr-o disciplina „intunecata” de marile cuceriri ale comunismului prin descendentul lui mai tanar,organizatia utecista!Noi nu am avut libertatea de a ne desfasura spiritul nostru tineresc,spirit care si pe voi,astazi va caracterizeaza!Totul ne era impus.Trebuia sa-i slavim pe conducatorii acelor vremuri,pe care,astazi,voi nici nu puteti concepe cat de inchistate au fost,cat de neagra ne-a fost noua tineretea si anii de scoala,cata impunere in gandirea noastra era din partea „activistilor culturali”!Astazi voi va bucurati de initiativa libera,puteti organiza,ce vreti,cum vreti si cand vreti!
    Ma bucur pentru voi,ma bucur pentru libertatea vostra,sa aveti grija de ea,este foarte importanta in drumul vietii voastre! Atunci cand nu ti se impune,esti liber sa traiesti,asa cum doresti,esti liber sa discerni ce-i bun si ce-i rau si acest lucru conteza in formarea personalitatii voastre!Bucurati-va de tot ce-i frumos,bucurati-va de anii pe care îi aveti,traiti din plin tot ce va doriti,anii si timpul nu se reintorc,doar amintirile!

    • Extraordinară comparație între generația 1965, versus 2017. Felicitări amândurora, Ancăi pentru entuziasmul și implicarea în toate activitățile culturale ale orașului și dumneavoastră, domnule Luscalov, pentru spiritul tânăr și apropierea sinceră de noile generații ale Sighetului.

oferta-wise