Actualitate Știri

Bravo lor! CNDV, Școală Ambasador!

Eduard Darius Iurca Berciu, prof. Cornelia Hotea, prof. Luminița Colopelnic, Flavius Iurcuț
image_printPrinteaza
prof. Cornelia Hotea & Luminița Colopelnic

După șapte luni de activități și în urma unei evaluări minuțioase, Colegiul Național „Dragoș Vodă” (Sighet) a obținut titlul de Școală Ambasador a Parlamentului European, pentru o perioadă de trei ani. Decernarea trofeului și a diplomelor s-a realizat în sala de conferință a Biroului de Informare a Parlamentului European de la București în prezența doamnei inspector general în Ministerul Educației Naționale, Marinica Stoian, a reprezentantului BIPE, Carmen Gâlie și a managerului de proiect, Mihaela Danga.

Programul educativ Școli Ambasador ale Parlamentului European a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017 și urmărește îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Aceștia sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Noutatea acestui proiect ține de creativitatea nelimitată a celor implicați, singura constrângere fiind încadrarea activităților în dimensiunea europeană. Cei 15 ambasadori juniori, elevi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, coordonați de ambasadorii seniori Cornelia Hotea (coordonator), Vasile Mih, Ioan Pop, Gheorghe Andrasciuc, Luminița Colopelnic și Georgeta Lucaci s-au implicat în acest program cu mult entuziasm așa încât, după câștigarea a două ediții Euroscola, același BIPE integrează CNDV în marea sa familie formată doar la nivelul țării noastre din 1125 de juniori și 375 de seniori.

Mai multe detalii despre desfășurarea activităților găsiți pe https://sites.google.com/view/cndv-scoala-ambasador/.

Luminița COLOPELNIC

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise