Actualitate Cultură Illuminati

Caravana Lecturiadei la Sighet – Haideți să citim/scriem altfel! (autor, Alexandra Zaharie)

image_printPrinteaza

Orice eveniment are un farmec aparte, fie el un concert, un festival sau o… LECTURIADĂ, eveniment în cadrul căruia poți asimila anumite informații suplimentare care te pot culturaliza.

Sunt sigură că nu multe persoane au avut ocazia să asiste la un astfel de eveniment, fie din pricina lipsei informației primare, fie datorită faptului că accentul nu este pus îndeajuns de mult pe astfel de întâlniri. Din fiecare eveniment cultural poți învăța câte ceva nou!

Prezentarea cărții „Olguța și un bunic de milioane” (unul dintre volumele finaliste ale Trofeului Arthur, ediția 2014), scrisă de autorul și traducătorul Alex Moldovan, a fost însoțită de explicații privind componentele unei scrieri, „uneltele” necesare pentru a scrie o carte, cu cine se colaborează, și alte secrete scriitoricești,  fiindu-ne adresată invitația de a a avea și noi curajul să scriem.

Lecturiada a fost organizată și în ideea ca autorul cărții să primească un feedback de la cititori, astfel încât, pe viitor, să-și ajusteze anumite aspecte din potențialele cărți. Autorul ne-a informat că lucrează la o continuare a volumului „Olguța și un bunic de milioane”, fapt care i-a bucurat în special pe copii, care au reacționat cu mult entuziasm.

Coordonatorul de comunicare al Editurii Arthur, Matei Sâmihăian, a sugerat ca, în cadrul lecturilor obligatorii, să fie fie inclusă și această carte și multe altele care au fost publicate de curând, înlocuind unele din vechile creații considerate de elevi plictisitoare.

Consider că a avea ocazia să te întâlnești cu un scriitor contemporan este un lucru nemaipomenit. Probabil mulți se întreabă de ce. Răspunsul este destul de evident. În primul rând, acesta te-ar putea inspira și ambiționa să creezi chiar tu, iar sfaturile și informațiile primite de la un profesionist sunt totdeauna utile.

Evenimentul în sine mi s-a părut unul captivant și care mă motivează să citesc mai mult. Am reținut că pentru a crea ai nevoie de idei, talent, dar și de pasiune.

Ne-a generat un sentiment de confort faptul că am avut posibilitatea să ne exprimăm opinia, am fost invitați să citim un fragment din carte, cu scopul de a ne stârni curiozitatea.

Evenimentul m-a surprins plăcut determinându-mă ca, pe viitor, să particip la mult mai multe întâlniri de genul acesta. Recomand cu multă sinceritate ca toți iubitorii de frumos să aibă încredere și să participe la orice tip de manifestare cultural-artistică, în special în Sighet și, cine știe, poate vor fi ambiționați să creeze, să scrie.

Tu alegi! Tu decizi!

Alexandra Zaharie
clasa a X-a F, C. N. „Dragoș Vodă”

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise