Actualitate Cultură Video

Cât de „cuminți” sunt sighetenii când este vorba doar de… cuvinte?!

foto: Sorin Markus
image_printPrinteaza

În prima zi a lunii februarie 2020, sâmbătă, la Galeria de Artă Vassiliev din Sighet și-au dat întâlnire poezia și parodia. Editura „Valea Verde” a lansat două volume fermecătoare: „Cum trecem cuminți” (Marin Slujeru) și „Cuvinte cu alte cuvinte” (Lucian Perța).

Au fost prezenți foarte mulți sigheteni, mulți prieteni ai autorilor din tot Maramureșul dar și din Slatina (Ucraina) și Cluj. A fost o după amiază încărcată de poezie, într-o atmosferă plină de culoare, într-o locație plăcută oferită cu generozitate de Ileana și Cyril Vassiliev.

Marin Slujeru și Lucian Perța ne-au acaparat total, participanții la superbul eveniment cultural au fost foarte cuminți și-au ascultat absolut toate… cuvintele! Au „comentat” (moderați nediscriminatoriu de către coordonatorul Editurii „Valea Verde”, Ion Mariș) poetul Echim Vancea, prof. Doina Voina, prof. univ. dr. Nicolae Iuga, prof. dr. Ion Petrovai, prof. Ioan Ardeleanu – Pruncu, prof. Marius Voinaghi, Vasile Ona-Jotu.

Cele două cărți au fost tipărite cu sprijinul sponsorilor Termo Confort SRL (Carmen și Costel Barbu), Adriana & Mihai Curmei și Adetrans SRL (Ioan Drimuș) și al Editurii „Valea Verde”.

Întregul eveniment îl puteți viziona – integral – în materialul audio – video al colegului nostru, dr. Sorin Markus!

                                   Brîndușa OANȚA – Salut, Sighet!

 

Autor, foto & video, Sorin MARKUS

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Un eveniment cultural sighetean deosebit, desfasurat intr-o locatie „aleasa”, plina ochi cu iubitori de carte, reprezentanti de seama din randul celor care scriu si publica carti! Daca am fi adunat numarul cartilor scrise de personalitatile din sala, sigur am fi putut deschide o mica biblioteca! Atmosfera creată, dialogul plin de „sageti” prietenesti dintre moderatorul evenimentului, Ion Maris si cei doi protagonisti care si-au lansat cărțile, poeții Marin Slujeru si Lucian Perta, a încântat auditoriul, creînd o stare de bine, provocând zâmbete și aplauze repetate. Doua ore petrecute cu folos, am revăzut si auzit vorbind reprezentanti de seama ai literaturii locale, am vazut „civilizatie” si interes pentru carte, autori talentati cu o bogata „avere” literara publicata, oameni de litere care ridica ștacheta culturii din oras! Felicitări pentru cei doi autori, felicitări moderatorului si nu in ultimul rand, felicitări familiei Vassiliev pentru găzduirea acestui eveniment si cadrul creat pentru bună desfășurare! Cred ca cititorii sigheteni doresc cat mai multe asemenea evenimente. Felicitări tuturor participantilor, a fost o zi de inceput de februarie agreabila!

oferta-wise