Actualitate Știri

CNDV-istul Silviu Pontoș, laureat internațional la Olimpiada de Informatică Aplicată – AcadNet!

image_printPrinteaza

Sâmbătă, 12 iunie 2021, s-a desfășurat on-line, faza internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată, AcadNet, la care elevul Silviu Pontoș, din clasa a X-a B de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă”, s-a clasat pe locul III, la secțiunea calculatoare.

Participarea la Olimpiada internationala de Informatică Aplicată din 12. 06. 2021, a fost pentru mine o experiență nouă, dar sunt fericit că munca mea a fost răsplătită prin locul 3 ocupat. Sunt mândru să fiu elev la CNDV, că fac parte din generația 100 și că, îndrumat de profesorii mei (Andrea Burcuș, Cornelia Hotea, Ovidiu Roșca) pot să-mi împlinesc pasiunea pentru informatică. Știu că de reușitele mele, de oriunde s-ar afla, se bucură un om deosebit: prof. dr. Vasile Mih-cel care m- a făcut să cred în mine și să-mi depășesc limitele. (Silviu Pontoș)

Concursul de rețelistică și programare AcadNet, ajuns la ediția a 15-a, a este cel mai deschis proiect de selecție a tinerilor performeri ce practică programarea în rețele de calculatoare, configurare software pentru dispozitivele inteligente de comunicații.

Concursul este susținut de MEN, Universitatea Politehnică din București și sponsori din industria IT. Tinerii studenți din Universitatea Politehnică împreună cu conducerea Facultății de Automatică și Calculatoare formează o echipă foarte competentă care elaborează subiecte teoretice și practice și evaluează proiectele elevilor concurenți.

În același timp, concurenții participă la seminarii interactive și la sesiuni de jocuri logice coordonate de profesori si studenți ai Universității.

Etapa internațională a fost precedată de faza națională (22.05.2021) a Olimpiadei, unde Silviu s-a clasat pe locul II.

Felicitări, Silviu! Rezultate excelente și în următorii ani!

Brîndușa OANȚA

foto: Brîndușa Oanța

 

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Transmit calduroase felecitri elevului Silviu Pontos, cls a X-a la CNDV, Sighetu Marmatiei, pentru acest exceptional premiu, la nivel inernational si aceleas felicitari, cu multa bucurie, profesorilor care l-au format si indrumat, profesorii Andrea Burcus, Cornelia Hotea si Ovidiu Rosca. Bucuria mare a fost cu promtitudine anuntata pe Site-ul Salut,Sighet!, de doamna , prof. O. Brindusa, conducatoarea acestuia. Dupa cum se vede, premiile si rezultatele de exceptie la CNDV, Sighetu Marmatiei, curg, curg mereu, fara incetare, cu sau fara pandemie, datorita inaltei constiinte ale dascalilor acestuia si a unei mari multimi de elevi capabili, determinati, sarguiciosi, din aceasta Institutie. Cu multa bucurie si drag, un fost profesor de matematica, ce a depasit in iune a.c. 90 de ani si a avut onoarea sa fi fost elev al aceastui onorabil Liceu.🌹🌹🌹💞. Mult succes si pe mai departe, Gh. Barcan.

oferta-wise