Actualitate Știri

Sighet – Copiii Casei de Tip Familial „George Coșbuc” au nevoie de ajutorul nostru!

image_printPrinteaza

Câțiva sigheteni au demarat un proiect ambițios de strângere de fonduri pentru a ajuta copiii Casei de Tip Familial „George Coșbuc” din Sighet.

Ionica-Viorica Opriș este inițiatoarea acestui proiect și își dorește să doteze Casa de Tip Familial cu electrocasnice mici și mari, dar și cu aparatura necesară unei camere senzoriale de care ar putea beneficia toți cei 12 copii ai casei.

”Există camera senzorială, fizic, însă nu e dotată și se află într-o stare cam proastă. E nevoie de aparatură specializată, iar copiii ar putea fi mult ajutați în recuperare dacă aceasta ar exista. În plus, referitor la electrocasnice, acestea ba nu există, ba se strică foarte repede, iar copiii mănâncă doar mâncare pisată, ceea ce înseamnă multă muncă din partea personalului, mai ales dacă nu au aparatura necesară”, susține Viorica Opriș.

Acest proiect este similar cu un altul, la care Viorica, împreună cu soțul ei a luat parte la Iași, în timpul facultății, când o grădiniță a confecționat mărțișoare și le-a vândut, iar din banii obținuți s-au cumpărat alimente pentru bătrânii unei case din Iași.

”Îmi doresc la fel să facem și la Sighet. Până în prezent, ne ajută elevii Liceului Tehnologic Marmația, angajații Fabricii Plimob, cei care frecventează Centrul de Zi „Acasă”, dar și alți voluntari.”, mai spune Viorica.

Cei doritori să dea o mână de ajutor sau să doneze aparatură, pot să contacteze coordonatoarea proiectului la numărul de telefon 0747 706 673 sau pot cumpăra mărțișoarele hand made tradiționale, în perioada 1-8 martie, de pe platoul din Parcul Central al orașului.

Salut, Sighet!

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise