Actualitate Sport

Copiii șahiști nu au vacanță! (autor, Andrei Jurassa)

image_printPrinteaza

În perioada 4-6 august 2023 s-a desfășurat la Sighetu Marmației, la Liceul Tehnologic Forestier, ediția a II-a a Cupei „Maramureșul Voievodal”.

Clubul Sportiv SIG-MAR Sighetu Marmației a fost organizatorul competiției și a beneficiat de sprijinul financiar din partea Consiliului Județean Maramureș, obținut printr-un proiect pentru sportul de performanță.

Au participat 28 de copii din Sighetu Marmației, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Satu Mare, Baia Mare, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani.

Concursul este omologat de Federația Română de Șah pentru categorii și calculul CIV și de Federația Internațională de Șah (FIDE) pentru calculul ELO.

Gazda concursului a fost d-na profesoară, directoare la liceul anterior menționat, Nemeș Loredana, iar directorul concursului a fost prof. Codrea Ioan Florin, director la Liceul „George Pop de Băsești”.

Din partea Primăriei și a Consiliului Local Sighetu Marmației a fost invitat dl. city manager ec. Petre Rednic (primarul Vasile Moldovan nu a fost prezent, fiind în concediu). De asemenea, a fost invitat și prof. Todincă Gheorghe.

Concursul a fost arbitrat, ca de obicei, de arbitri naționali Jurassa Andrei și Costiuc Ioan.

După intonarea imnului de stat – se practică la toate concursurile sighetene de șah – și cuvântul de salut al consilierului Petre Rednic, a urmat o interesantă lecție de istorie susținută în mod personal de prof. Todincă Gheorghe despre Maramureșul Voievodal (întinderea, perioada de glorie și voievozii maramureșeni etc.).

După desfășurarea a 7 runde, cu respectarea strictă a regulamentului, au fost stabiliți și premianții care au fost recompensați cu premii în bani, cupe, medalii și diplome, după cum urmează:

Nelegitimați:

1. Țura-Triff Tudor (Târgu Lăpuș), 2. Sas Gabriel (Șieu), 3. Perța Antonie-Ioan, 4. Nemeș Delia-Anamaria.

Legitimați:

Categoria 8 ani:
Băieți: 1. Codrea Tudor-Ioan, 2. Bonea Damian-Zian (Satu Mare), 3. Medve Filip
Fete: 1. Marchiș Carla-Ioana (Baia Mare)

Categoria 10 ani:
Băieți: 1. Perța Eduard, 2. Tsiple Maksymilian-Ivan
Fete: 1. Aczberger Sarah-Maria, 2. Muntean Andreea-Maria, 3. Nemeș Amalia-Ioana

Categoria 12 ani:
Băieți: 1. Nicoară Ștefan-Ovidiu (Baia Mare), 2. Șofineți Alexandru Mihai, 3, Ursa Dacian-Simeon
Fete: 1. Petcu Ina (Baia Mare), 2. Rus Maria, 3. Sidău Sofia-Ioana

Categoria 14 ani:
Băieți: 1. Șofineți David-Andrei, 2. Kraus Ivan, 3. Coman Alexandru

Categoria 16 ani:
Băieți: 1. Moise Mihai-Alexandru (Târgu Mureș), 2. Godja Iulian
Fete: 1. Moldovan Alina-Cristina

Toți participanții – jucători și părinții care i-au însoțit au apreciat eforturile organizatorilor pentru buna desfășurare a competiției, promițând că vor participa și la alte concursuri desfășurate în Sighetu Marmației.

Andrei Jurassa
arbitru național

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Din partea organizatorilor turneului Cupa „Maramureșul Voievodal” felicit toți participanții, dar în mod deosebit jucătorii care au obținut categorii, au făcut un salt calitativ și n-o să mai apară în concursuri inscripționați FC (fără categorie).
    Aceștia sunt sighetenii Kraus Ivan, Godja Iulian, Coman Alexandru și Bonea Damian-Zian (Satu Mare), Nicoară Ștefan-Ovidiu (Baia Mare).
    Aștept și de la ceilalți șahiști să lupte pentru performanță.

    antrenor Costiuc Ioan

oferta-wise