Actualitate Editorial

Crăciun…festivalier?! (autor, Roxana Pontoș)

image_printPrinteaza

roxana-pontos2Agitație. Aglomerație. Alergături. Liste. Cumpărături. Claxoane. Nervi întinși la maxim. Vânzătoare plictisite.Hai, doamnă că așa, îți arăt toate produsele și tot nu te hotărăști ce cumperi! Vine Crăciunul! Din ce în ce mai comercial , mai modernizat, mai altfel decât în vremea copilăriei celor mai mulți dintre noi, când ne croiam drum prin nămeți pentru a ajunge la casele rudelor sau ale prietenilor pentru a vesti Nașterea și a ne bucura de nucile și merele primite ca răsplată pentru colindul nostru. Cumva Crăciunul e mai îndepărtat de noi sau noi de el, pus bine, uitat undeva în muzee ori în festivaluri, de unde îl scoatem când și când pentru a-l șterge de praf. E un moment numai bun pentru a ne aminti de cei oropsiți pe care acum îi vedem mai bine, chiar dacă ei au fost tot timpul lângă noi. Nu cred că trebuie căutat motiv sau prilej pentru a întinde o mână de ajutor, în fiecare zi, pentru a transforma într-adevăr noaptea de Ajun în miracolul care ne însoțește de mai bine de 2000 de ani.

Trăind într-o lume în care viteza și indiferența sunt foarte importante, cred că trebuie să-i apreciem cu atât mai mult pe cei ce încearcă să țină vie flacăra tradiției. Dascălii porniți la colindat cu copii de toate vârstele, îmbrăcați în costume autentice, amintind de vremurile în care colindele cuprindeau zarea, lăsând la o parte tot răul din lume. Corurile bisericilor creștine care în toată această perioadă ne-au adus un strop de lumină în suflet. Copii frumoși îmbrăcați tradițional cântând colinde, făcându-ne să simțim adevărata Sărbătoare, cea a celebrării Nașterii lui Isus, cea a sufletului și a credinței, a bradului sfios răspândind mirosul de rășină, până dincolo de veacuri.
Aceasta e imaginea Crăciunului !
Să aveți un Crăciun luminos, cu pace și bucurie !
Crăciun Fericit !

Autor, Roxana Pontoș

Sursă foto: internet

oferta-wise

6 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • CRACIUN FERICIT ROXANA !!!
  Urmaresc cu interes articolele tale si imi plac foarte mult . Scurte si concise.
  Si eu apreciez tot ce fac dascalii pentru respectarea traditiilor si in special a magiei Craciunului !

 • Felicitari Roxana pentru cuvintele frumoase,cuvinte in care ma regasesc si in care au crescut si copii mei,cu colinde frumoase cantate in jurul bradului ,impreuna cu cei dragi.Pentru mine asta inseamna Craciunul.Un singur regret am ,ca nu mai traiesc parintii mei sa fie Craciunul si mai frumos dar,de acolo sus colinda impreuna cu noi.Craciun Fericit la toata familia.

  • Mulțumesc ! Mă bucur că mai găsim putere de a ne aminti ce înseamnă Crăciunul. Bucuria de a fi alături de cei dragi, pentru a trăi împreună magia celei mai frumoase sărbători din an. Cât despre cei plecați într – o altă lume , atâta timp cât nu -i uităm, cât timp mai găsim o clipă să – i pomenim , vor fi lângă noi mereu. Cu atât mai mult de Crăciun ! Poate de aceea anul acesta Crăciunul a venit cu zăpada.
   Sărbători frumoase și dumneavoastră ! Să vă bucurați alături de familia dumneavostră !

oferta-wise