Actualitate Sport

Șah – Cupa 1 Iunie… pe malul Izei!

image_printPrinteaza

Sighetul are un „apetit” pentru șah din ce în ce mai relevant. Diverse concursuri organizate în orașul nostru, mulți copii și tineri talentați, părinți implicați și încântați sunt dovada valorii pe care o conferă sportul minții celor care cred în… inteligență. Cu o infrastructură relativ necostisitoare dar cu minți deschise, pregătite pentru provocări strategice, copiii de azi pot schimba chiar „jocul” de mâine.

De Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, șahul a avut în orașul nostru un rol bine conturat, pentru a-i face pe participanți… fericiți. În aer liber, aproape de curgerea Izei, joi, 01 iunie 2023, 24 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, s-au întrecut la ediția a II – a a Cupei 1 Iunie la Șah. Organizatorii competiției, Primăria Sighet, Consiliul Local Sighet și CSM Sighet, sprijiniți de un sponsor generos – Aviva SRL – au „mobilizat” micii șahiști – atât legitimați cât și nelegitimați – la… acțiune! S-au disputat și câștigat partide, jocuri, puncte dar mai ales competitorii au fost „validați” cu încrederea și satisfacția că sunt apreciați și… premiați. Și chiar au fost premiați: toți cei 24 „strategi” au primit medalii și muulte, muuuulte felicitări.

Și pentru că orice competiție are nevoie și de niște „pioni” voluntari aceștia au fost prezenți (așa cum ne-au obișnuit mereu!) în preajma binelor oxigenate mese de concurs: supervizorul competiției (și antrenor) Ioan Costiuc și arbitrul Andrei Jurassa.

Felicitări și cât mai „galonați” ani tuturor copiilor, iar șahiștilor, la cât mai multre puncte ELO în palmares!

Ion Mariș

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise