Actualitate ONG

Din suflet pentru suflete şi PACE!

image_printPrinteaza

„Micul Prinț: protecția femeilor și copiilor care fug de conflictul ucrainean tranzitând prin Sighet, România”, un proiect implementat de SOS Bambini România în colaborare cu oratoriul Sfântul Francisc si cu organizația Cesvi©

Asociația SOS Bambini România a fost fondată în 2005 de o femeie excepțională, Silvia Scialpi care după o experiență de voluntariat la Sighet a adus aici expertiza sa ca om de afaceri. Ceea ce a început cu dorința de a oferi primul Crăciun adevărat copiilor abandonați, a devenit o organizație cu 80 de membri care deservesc o multitudine de proiecte și cauze, prin strângere de fonduri și implicare activă. SOS Bambini își asumă angajamentul pe termen lung față de cauze sociale și se străduiește să îmbunătățească viața copiilor de la naștere până la adolescență, prin îngrijirea materială, a sănătății fizice, a sănătății mintale și a altor nevoi de terapie.

Odată cu debutul acestui război atât de nedrept în țara noastră vecină, Sos Bambini România oferă serviciile noastre și familiilor ucrainene care au fugit din calea conflictului ajungând în orașul nostru. Pentru a putea oferi un răspuns concret acestor familii, Oratoriul Sfântul Francisc găzduiește mai mult de 20 de persoane zilnic având la dispoziție 22 de paturi în 7 camere. Din păcate, situația atât de dificilă a făcut ca uneori să fie și 36 de oaspeți ceea ce, logistic, a presupus transformarea unor spații în dormitoare temporare. Frații franciscani au făcut tot posibilul să ofere oaspeților refugiați o casă temporară, unde ei să se simtă în siguranță și să încerce să uite de ororile prin care au trecut. Odată ce nevoile urgente sunt rezolvate, mamele și copiii lor sunt bineveniți la centrul nostru „Micul Prinț” pentru a întâlni echipa noastră de specialiști și de a beneficia de următoarele servicii:
– servicii de tip informativ, recreativ si psihosocial
– ateliere creative
– materiale didactice
– activități ludice, recreative si sportive
– suport psihologic pentru mame si copii (tați după caz)
– spațiu adecvat pentru mame și nou născuți (odihnă și alăptare)
– produse de prima necesitate
– calculatoare si gadgeturi pentru a putea continua activitățile legate de școala on line
– aparatura pentru divertisment (karaoke, fotbal mecanic, masã de ping-pong)
– teren de fotbal pentru activități sportive si de recreere
– echipa mobilă pentru activități externe.

Centrul de Zi Micul Prinț are o echipă calificată de specialiști care oferă servicii calitative!
TOATE Serviciile oferite sunt GRATUITE!
SOS Bambini România din suflet pentru suflete şi PACE!

Comunicat de presă SOS Bambini

© Photo credits: Roger Lo Guarro / Cesvi

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise