Actualitate Interviuri Sport

EXCLUSIVITATE – Din Tarragona Cataloniei – Spania la… Sighet! Portret de viitor campion

image_printPrinteaza

Am stat de vorbă zilele trecute cu un copil extrem de serios pentru vârsta lui. Trebuie să-i reținem numele: Robert Nicu Rusneac. Are opt ani împliniți și s-a născut la Selva del Camp (provincia Tarragona – Spania), este prin cetățenie spaniol și român, părinții fiind maramureșeni ucraineni. Vorbește și spaniola și… catalana.

Primul „antrenor” și sprijinul constant pe direcția fotbalului pentru Robert a fost și este bunicul Colea Cvasciuc pe care-l… adoră. Cu el a fost prima dată pe stadionul Camp Nou al Barcelonei. Evident că Robert este fan al FC Barcelona și speră să devină un Messi al României. Robert cunoaște integral imnul Barcelonei și a fost prezent – deși avea doar câțiva anișori – pe Camp Nou la retragerea lui Guardiola de la FC Barcelona în 2012, după ce câștigase toate trofeele importante.

În urmă cu doi ani familia Rusneac a revenit acasă în Maramureș, după mulți ani petrecuți în Spania, iar Robert și-a dorit să joace imediat și aici fotbal. A fost acceptat – datorită talentului său – în echipa de copii de la C.S. Plimob, fiind antrenat de Neluțu Hotea, care are numai cuvinte de laudă despre Robert: „este un copil cu multe calități tehnice, motrice, inteligent, disciplinat tactic, preocupat pentru performanță. Îi prevăd un viitor spectaculos.” Robert este elev în clasa a II – a la Școala generală nr. 9 (George Coșbuc) din Sighet și este bun și la învățătură: îi place matematica.

Robert a început să joace cu multă pasiune fotbal, să înscrie goluri și să se remarce constant în toate jocurile, la categoria lui de vârstă. Are o colecție foarte bogată de medalii, cupe, diplome, locuri unu și titluri de golgheter, încât are nevoie de ajutor pentru a-și duce „povara” medaliilor. Ni le-a etalat cu mândrie pe toate, iar Echipa „Salut Sighet” a fost încântată să-l asculte în „premieră” zilele trecute, când am stat de vorbă atât cu Robert cât și cu noul lui antrenor, Ciprian Sima, de la AFC Viitorul Sighet, club recent înființat, unde s-a transferat Robert de câteva săptămâni. Ciprian Sima a mai lucrat cu Robert și în perioada anterioară fiind convins că acesta va progresa continuu, simțindu-l dornic să asimileze, dornic să confirme încrederea de care se bucură atât din partea familiei, a bunicului – admirator – susținător, cât și din partea părinților.

Ultimele trofee „colecționate” de Robert au fost obținute la Zalău la Cupa Tymbark, la sfârșitul lunii martie 2017, turneu desfășurat la nivelul școlilor generale din regiunea de Nord – Vest a României, de unde s-a întors cu titlul de golgheter și de cel mai bun jucător, dar și locul întâi cu echipa.

Credem că Robert este la începutul unei frumoase povești de succes, talentul și pasiunea, susținute de multă muncă, îl vor duce cu siguranță spre marea performanță. Avem toate motivele să sperăm că este în curs de formare un viitor… Hagi!

Brîndușa Oanță & Ion Mariș

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise