Actualitate Știri

Doar o medie de 10 la Bac în Sighet: Alexandru Roșu!

Alexandru Roșu
image_printPrinteaza

Ministerul Educației a publicat azi, 5 iulie 2021, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele Examenului Național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Au promovat 2.173 de candidați, dintr-un total de 3.344 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2046 de candidați provin din promoția curentă, iar 127 de candidați din promoțiile anterioare.

3 candidați din județul Maramureș (de la C. N. „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, C. N. „Mihai Eminescu”, Baia Mare și Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighetul Marmației) au obținut media 10. 

Am stat de vorbă cu Alexandru Roșu, din clasa a XII-a A, de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighet, elevul care a obținut media 10 la Bacalaureat.

Nu am alocat timp special pentru pregătirea acestui examen, doar la proba de limba română, unde am învățat pentru subiectul al treilea înainte de simulare și Bacalaureat. La matematică și chimie eram pregătit din anii trecuți. Niciuna dintre probe nu mi s-a părut dificilă. Unde aș fi putut pierde, însă, puncte? La română, unde există prostul obicei de a scădea puncte pentru aspectul scrisului ori organizarea în pagină, ceea ce mi se pare o prostie fără margini. Cheia succesului, pentru mine, a însemnat să-mi pregătesc foarte bine materia pentru toate cele trei probe de examen. M-a ajutat și perioada în care s-a predat on-line. Pandemia a creat suficient timp pe care să îl am pentru mine și a scurtat din timpul inutil petrecut la școală. Orice eveniment care are ca rezultat înstrăinarea de școală, e benefic. Pe mine, unul, pandemia m-a ajutat. În viitoarul foarte apropiat, vreau doar să trec de examenul de admitere la Medicină. Deocamdată, acesta este planul cel mai important. (Alexandru Roșu)

Alex Roșu și – nu în ultimul rând – ceilalți absolvenți care au obținut medii foarte mari la Bacalaureat, merită toate felicitările noastre pentru că sunt elevi care fac cinste CNDV-ului. De asemenea, toți cei care au promovat examenul de maturitate merită un mesaj adecvat de apreciere! Lui Alex și tuturor celor care au „biruit” bacul…. succes pe mai departe!

Brîndușa Oanța

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise