Actualitate Cultură

Există mereu ceva, undeva, care ne poate face fericiți (autor, Ștefania Miculescu)

image_printPrinteaza
Ștefania Miculescu

Haideți să vorbim puțin despre noi, în această perioadă de izolare. Haideți să stăm jos la o cafea într-o cameră goală, tolăniţi într-o relaxare profundă și pentru o secundă să stăm cu persoana noastră. Atât.

Probabil primul lucru pe care poţi să il gândești într-o interacțiune atât de abstractă este cât de puternică poate fii prezentă singurătății sufletului în mintea noastră. Cât de singuri putem să fim în realitate, atunci când înțelegem că, indiferent de cât de iubiți suntem de cei din jur, nimeni, dar nimeni, nu te poate înțelege pe tine așa cum o faci tu.

După valuri de gânduri încâlcite, ajungem la concluzia că poate, e bine să fim singuri uneori și că acest fapt nu ar trebui să ne sperie. Dar ce ar trebui să ne sperie? Simplu. Timpul pe care îl petrecem cu oamenii care ne fac sa ne simțim mai puțin singuri. Ne gândim să investim mai mult timp cu familia, cu prietenii, cu cei pe care ii iubim, cei care ne vindecă rănile, cei ce vor să ne vadă fericiți. Să profităm de fiecare moment cu ei, pentru că niciodată nu știm când nu vor mai fi, când nu vom mai fi… să ținem de fiecare secundă petrecută cu ei ca de ultima picătură de apă. Realizăm că și atunci cand momentele sunt grele, poate e mai bine să ne mușcăm limba și să înțelegem că timpul petrecut în distanță și supărare, e doar timp petrecut greșit.

După ce ne aducem aminte de valorile sociale, ne aducem aminte că mai sunt lucuri in viața care, deși nu ne fac să ne simțim mai puțin singuri, cu siguranță ne fac fericiți… lucruri precum cafeaua sau razele soarelui de după-masă care intră în casă, sunetul liniștii, al naturii, ciocolata, cărțile, florile, multe, multe, detalii mărunte și mai mărunte, aproape invizibile cu ochiul omului preocupat de viața cotideană.

Apoi, ne întoarcem în tabloul cel mare, înapoi la noi și la discuția noastră. Ne vedem într-un punct în care înțelegem că, indiferent de situație, există mereu ceva, undeva, care ne poate face fericiți. Observăm că, timpul dispare și vine prea repede și că ne ramâne o singură variantă spre a fi confortabili în poziția de victimă a timpului. Să fim cea mai bună variantă a noastră în fiecare zi, cu cei ce merită.

Tu când ai stat ultima dată cu tine la o cafea?

Ștefania MICULESCU
studentă, Facultatea de Drept, UBB, Cluj-Napoca

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

oferta-wise