Actualitate Cultură

Expoziție – Concurs „DARURILE TOAMNEI” (Mariana Petrovai)

image_printPrinteaza

„Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare.” (Albert Camus)

Avem parte de o toamnă frumoasă, cel puțin zilele acestea soarele ne zâmbește și e plin de flori colorate, dovlecei, legume, o abundență a pământului care ne oferă un spectacol de culoare, aranjamente create de paleta autumnală cu nuanțe ruginii… Toamna, anotimpul culorilor sale fermecate și schimbătoare, cu miros de mere, struguri, frunze uscate… cel mai frumos anotimp din punct de vedere vizual… toamna este „însuși un artist”, este „începutul schimbării naturii și a pregătirii noastre pentru un nou sezon”.

Această „paletă de culoare” s-a văzut și în lucrările copiilor, lucrări cuprinse într-o expoziție -concurs, organizată în cadrul Proiectului Educațional „DARURILE  TOAMNEI” destinat elevilor cu CES din clasele 0-VIII, din instituții de învățământ special și învățământ de masă integrat din județul Maramureș și județele limitrofe, Concurs  Interjudețean de Creație Plastică, ediția a IV – a, concurs organizat în perioada 7-11 noiembrie 2022, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației, în colaborare cu instituțiile partenere: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Școala de artă „Gheorghe Chivu” și Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice.

Prin intermediul acestui proiect s-a urmărit „dezvoltarea și stimularea creativității și expresivității copiilor” din învățământul primar/ gimnazial, copiii reușind să redea aspecte de toamnă prin desen, pictură, colaj.

Sub îndrumarea cadrelor didactice, copiii au realizat lucrări în culori și forme variate, prin care au pus în valoare frumosul din natură, „magia toamnei ca anotimp al bogăției” după o observare atentă a ceea ce se întâmplă cu natura în acest anotimp.

„Produsele” activităților artistico – plastice au fost expuse într-un cadru organizat, pe cele două secțiuni: Artă Plastică – desen/ pictură și Colaj, iar comisia de jurizare a desemnat câștigătorii fiecărei secțiuni, evaluând prestația participanților pe baza unor criterii de performanță. Pentru fiecare secțiune s-au acordat premii, mențiuni și premii speciale.

Felicitări tuturor copiilor care au participat la această expoziție deosebită, școlii organizatoare – Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației, director prof. Vârsta Liliana, coordonatorilor de proiect, prof. psihopedagog Ștefănoiu Daniela și Mutaffof  Melania, tuturor celor care au făcut parte din echipa de proiect și nu numai.

Așteptăm cu interes următoarea ediție a concursului interjudetean de creație plastică „Darurile Toamnei”.

Într-adevăr… „FIECARE COPIL ESTE UN ARTIST” (Pablo Picasso)

Mariana Petrovai

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

oferta-wise