Actualitate Ce-o zîs?

Înainte de alegeri, CJ Maramureș virează 50 milioane de euro Primăriei Sighet!

image_printPrinteaza

Azi, Consiliul Județean Maramureș a decis să facă un gest compensator pentru a marca nu doar trecerea la ora de vară, respectiv vara alegerilor, dar și un gest de reverență față de municipiul cel mai penalizat financiar, ca urmare a parteneriatului de subzistență PNL – PSD din actualul mandat.

Din câte se pare, suma de 50 milioane de euro, alocată din fondul de rezervă al CJ Maramureș, a fost condiționată de trecerea in corpore a Organizației PSD Sighet la PNL. Se pare că majoritatea organizației a votat – disciplinată – pentru trecerea în tabăra PNL (urmând ca în viitorul apropiat să se procedeze… viceversa)  cu o singură condiție, 20% din sumă să fie virată – bonus – ONG –urilor pol-active din Sighet.

Pe surse am aflat că – în sfârșit – s-a realizat consensul (primar, viceprimar, Consiliul Local Sighet), iar suma rămasă (dacă va mai rămâne ceva pentru următorul mandat) va fi împărțită în mod egal tuturor sighetenilor (un fel de indemnizație specială pentru cei care au mai rămas în oraș).

Din alte surse am aflat că AUR-ul va contesta în instanță logica repartizării sumei alocate de CJ, ei dorind în mod imperios să nu se cheltuie nimic înainte de alegeri din cele 50 milioane de euro, urmând ca după comasate, din toată suma plus fonduri europene strategice, să încerce să demareze lucrările la tunelul pe sub Gutin (pentru că acolo este aur) care se va conecta cu Barajul Runcu. Prin urmare Tunelul cu Barajul Runcu vor putea fi folosite alternativ atât pentru transport rutier cât și pentru transport acvatic (urmând ca Sighetul să redevină port).

Aceasta este prima veste bună înainte de alegeri, în următoarele săptămâni se pregătesc și alte surprize financiare pentru sigheteni, pe care toți le vor simți după 09 iunie a.c.

Π Bun_e

 

NR: Trăiască 1 aprilie, ziua oamenilor – de bună voie – păcăliți!

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise