Actualitate Editorial Video

Instantanee sighetene de Ziua Națională a României | VIDEO (Sorin Markus)

foto: Sorin Markus
image_printPrinteaza

La 103 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, astăzi la Sighetu Marmației a fost sărbătorită Ziua Națională a României, printr-o serie de manifestări ce au debutat la Monumentul Eroilor Căzuți pentru Reîntregirea Neamului şi la Cimitirul Martirilor Neamului, unde reprezentanții Protopopiatului Ortdox, respectiv ai Protopopiatului Greco-Catolic au oficiat un TE DEUM pentru eroii neamului românesc și au fost depuse jerbe și coronae de flori.

Ceremonia solemnă care s-a desfășurat începând cu ora 13.00 pe platoul de la Curtea Veche, în fața bustului Acad. Dr. Ioan Mihalyi de Apșa, a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, un TE DEUM oficiat de reprezentanți ai Protopopiatului Ortodox Sighetu Marmației și alocuțiunea susținută de Primarul Vasile Moldovan.

Prezent la Solemnitatea Zilei Naționale a României, a transmis un mesaj celor prezenți și senatorul de Maramureș, Sorin Vlașin.

Șeful secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Maramureșului, Alin Pralea a marcat din punct de vedere istoric însemnătatea acestei zile.

A urmat ceremonia depunerii coroanelor de flori și un scurt moment artistic oferit de Centrul Cultural Sighetu Marmației.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României s-au încheiat cu o vizită ghidată la Casa Ioan Mihalyi de Apșa unde gazdă de excepție a fost domnul Gheorghe Todinca, professor de istorie, fost director al Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației și vernisarea expoziției “Personalitățile Marii Uniri”, găzduite de Muzeul de Istorie-Arheologie din Sighetu Marmației.

Tot astăzi Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmației a organizat Cupa ,,1 Decembrie ” la Șah, competiție ce s-a bucurat de prezența unui număr mare de participanți.

Video & Foto, dr. Sorin MARKUS

Sursă text: Primăria Sighet

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise