Actualitate Editorial

La Mulți Ani, „Salut, Sighet”!

image_printPrinteaza

Acum un an era lansat în spațiul virtual un altfel de „ziar” în care știrile de la ora 5:00 , extrem de colorate, nu și-au găsit locul, cu toate că acestea atrag cititorii. „Salut, Sighet!” a fost în schimb un loc de întâlnire virtuală a celor ce iubesc Sighetu, a celor ce apreciază valorile, ce apreciază oamenii acestui oraș. A fost un loc în care sighetenii plecați în diverse locuri ale lumii s-au putut întâlni cu concitadinii lor, au putut să-și ostoiască dorul de acasă, au putut să le arate tinerilor frumoși ai acestui oraș că, peste tot în lume poți realiza tot ceea ce vrei prin muncă, efort și sacrificii.

„Salut, Sighet!” e locul în care mulți tineri, în special, și-au/ și ne-au dovedit talentul în arta scrisului. E locul în care ne-am luat rămas bun de la oameni pe care Dumnezeu i-a vrut aproape de el, poate și pentru că noi, oamenii atât de prinși cu agitația zilnică, nu am avut timp să-i apreciem, să le descoperim valoarea atunci când trăiau. E locul în care ne-am reamintit de cei ce nu mai sunt.

E spațiul în care am descoperit cele „Nouă vieți”, „Vesperare”, „O scrisoare pierdută: ce se va întâmpla cu Școala de Muzică?” , sau că  „Umbra nu-și împarte prada cu nimeni”. Un an plin cu de toate. Un an de început cu emoții, cu bune, cu rele, cu stângăcia ce stă bine oricărui debut. Un an în care ne-ați fost mereu alături, voi, cititorii și criticii noștri fideli.

E important ca în anii ce vin „Salut, Sighet!” să rămână în peisajul jurnalismului autohton, să fie același loc primitor pentru cei ce au ceva de spus într-ale scrisului, care știu că tinerețea nu e dată de vârsta din buletin ci de spiritul care îi animă, de dorința de a cunoaște, care știu că omul învață toată viața. Am făcut o trecere în revistă fugară a unui an plin. Sper să pot face aceeași trecere și peste vreo nouă ani.

E iar vremea colindelor, a faptelor bune și a oamenilor minunați. Mi-ar plăcea ca aceste lucruri să fie o obișnuință, știu că e o utopie, dar visele nu ți le poate lua nimeni. În rest, vă doresc să aveți puterea să vă bucurați de lucrurile simple, de viața de zi cu zi, să găsiți lumina în oamenii care vă înconjoară, să faceți din fiecare zi o sărbătoare.

Pentru „Salut,Sighet!”, corespondent 007.

Pentru oamenii acestui oraș, pentru cititorii „Salut, Sighet!”, cu respect și toate gândurile bune, Roxana Pontoș.

oferta-wise

5 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • „Salut, Sighet!”
    Salut, Sighet! Ma burcur ca te-am cunoscut si ne salutam aproape zilnic, te salut si astazi si iti doresc „La multi ani!” te vreau zilnic in sufletul meu, acolo unde ai un coltisor aparte! M-am bucurat alaturi de tine, m-am intristat cand am citit vesti pe care nu le-as fi dorit citite, am fost fericit cand m-ai intervievat, cand mi-ai facut cunoscuta o particica din viata mea personala! Te-am stimat si te-am respectat, ai stiut intotdeauna ce ne intereseaza si ai cuprins in paginile tale articole pe care le-am lecturat cu placere, uneori am si comentat la ele, asa cum ma pricep, dar le-ai publicat si acest lucru m-a bucurat nespus de mult! De-a lungul acestui an imi puneam intrebari, ce vrea acest ziar, ce doreste sa ne spuna? Si m-am convins singur atunci cand l-am citit, nu vrea nimic, doar atat, sa ne informeze corect si la zi despre tot ce se intampla in orasul meu drag! Simplu si deontologic, documentat si realist, placut la lecturare, facandu-ne cunoscuti oameni din toate domeniile de activitate, de la tineri la cei in varsta, indiferent de culoarea si parerile politice! Am vazut tot ce nu am vazut la alte ziare, seriozitate si adevar, profesionalism si placerea de a informa corect! Sunt sigur ca daca vei urma aceeasi linie deontologica, vei exista nu noua ani ci nouazeci si noua, eu atat iti dorec, daca se poate si mai multi dar sa fie alaturi de sigheteni, asa cum esti acum! La multi ani!

  • Ne alaturam din suflet frumoaselor ganduri ! Sighetul profund, serios, creativ, deschis si dinamic exista ! Sighetul care are o lunga istorie care-i confera distinctie si demnitate dar si un prezent si un viitor ! Multumim celor care au muncit ca sa-i dea o voce !

  • Salut draga „Salut Sighet”. În doar un an ai reușit sa devii acea Agora de care avea atâta nevoie acest oraș. La Mulți Ani!

oferta-wise