Actualitate ONG Știri

La Sighet s-au împărțit căni de fericire

image_printPrinteaza

Marți, 27 decembrie 2016, la Sighetu Marmației s-au împărțit ”căni de fericire”.

În atmosfera plină de ”draci”, alaiuri de colindători, voci la microfon și zumzetele oamenilor nerăbdători să își cheltuie banii rămași după sărbători, în Parcul Central din Sighet, un grup de tineri a împărțit ”căni de fericire”. Începând de la orele friguroase ale dimineții și mai apoi în avalanșa de fulgi de nea și stropi de ploaie de după-amiază, Clubul Rotaract Sighet a invitat trecătorii la un pahar de ceai din zahăr ars cu aromă de rom, dar și la o cană de vin fiert cu iz de portocale, scortișoară și cuișoare. Deși prețurile au fost ceva mai ridicate în comparație cu cele de la ”căsuțele concurente” care au avut oferte similare, tinerii Clubului Rotaract i-au convins pe oameni să cumpere de la ei, pentru o cauză nobilă.

Proiectul O cană de fericire a avut drept scop strângerea de fonduri care urmează a fi direcționate. Cui? Spitalului Municipal Sighet. Probabil că în mintea dumneavoastră apar gânduri contradictorii: ”e o faptă bună!”, ”de ce spitalului? ar trebui să aibă suficienți bani să se gestioneze singuri” etc. Totuși, alegerea tinerilor rotaractieni a fost simplă: ”Am vrut să facem ceva pentru a îmbunătăți condițiile. Chiar dacă se știe ce se întâmplă cu banii în spitalele din țară, dacă nimeni nu face ceva, vom rămâne la același stadiu. Poate că puținul pe care noi îl oferim, și sperăm să fie gestionat cu grijă, lucrurile vor merge pe calea cea dreaptă”. ”Atunci când nu voi mai vedea bătrâni pe coridoarele spitalului cu punga după ei pentru a fi băgați în seamă, atunci poate ar merita ajutați”, ni s-a spus. ”E adevărat, însă suntem încrezători că lucrurile se vor schimba încetul cu încetul. Cu ajutorul nostru, cu ajutorul vostru.”, spunem noi.

O cană de fericire a însemnat și o ocazie de a sta de vorbă cu oamenii, de a ne aminti cum e să râdem cu poftă, de a afla că suntem receptivi atunci când vine vorba să ajutăm pe cineva, fie ea și o instituție. Până la urmă, noi, oamenii, suntem cei care călcăm pragul acestor instituții și dorim să avem condiții cât mai bune. Au fost trecători, turiști români, dar și turiști străini care au fost atrași de straiul de sărbătoare al celor doi rotaractieni care i-au așteptat la standul foto și care le-au prezentat proiectul. Au fost oameni care au donat 3 lei, 5 lei, 10 lei, 20 de lei. Oameni care au încredere în proiectele menite să ajute comunitatea.

Clubul Rotaract Sighet a strâns 3.050 de lei pe care urmează să îi transforme în materiale ce vor fi folosite pentru a termina renovarea celor 3 băi de la secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Sighet. Ambele cluburi Rotary din Sighet și-au trimis reprezentanți la ”căsuța Rotaract”, atrăgând alți trecători și formând pâlcuri de oameni curioși. ”A fost o zi frumoasă, cu de toate. Am înghețat de frig, ne-am panicat că nu strângem bani, ni s-a blocat de câteva ori fierbătorul și nu mai curgea vin, am rămas fără căni, s-a mai luat și curentul, am încins câte o horă scurtă în fața căsuței, ne-am mai pozat și, la final am respirat ușurați murmurând colindele lui Aurel Tămaș. Am fost fericiți și sperăm că și voi, cei care ne-ați fost alături !” (clubul Rotaract Sighet)

Autor, Diana Mariana Apopi

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise