Actualitate Cultură Știri

Lansare de carte: ODISEU ȘI DESTINUL, autor Marius LEORDEANU

image_printPrinteaza

Editura Valea Verde din Sighet vă invită la o nouă lansare de carte: „ODISEU ȘI DESTINUL”, autor Marius LEORDEANU. Lansarea va avea loc Sâmbătă, 18 mai 2024, ora 14:00, la Sala Festivă a Colegiului Național „Dragoș – Vodă” Sighet.

Volumul de poezii „Odiseu și Destinul”, recent apărut la Editura Valea Verde din Sighet (editor – Ion Mariș), este tipărit la Aska Grafika, designul copertei și grafica interioară fiind semnate de Cristina Lazăr, lector de carte – Brîndușa Oanță.
Pe coperta spate autorul ne propune un „Autoportret” care completează paleta talentelor poetului.

* * *

Marius LEORDEANU, sighetean, absolvent al Liceului „Dragoș – Vodă” (CNDV), este Profesor Universitar la Universitatea Politehnica din București și Cercetător Științific la Institutul de Matematică al Academiei Române. La Politehnica, Marius Leordeanu a introdus pentru prima dată cursurile de Vedere Computațională și Robotică, ca parte din programul de Master în Inteligența Artificială, iar la Academia Română conduce doctorate încă din anul 2015. Prof. Leordeanu a obținut doctoratul în Robotică de la Universitatea Carnegie Mellon din SUA (2009) și o dublă licență în Matematică și Informatică la City University of New York (2003). Marius Leordeanu are o activitate științifică impresionantă, cu peste 100 de lucrări publicate în reviste internaționale de top și cu numeroase premii în palamares.

În 2020, Marius Leordeanu a publicat o carte, Unsupervised Learning in Space and Time (Springer), în care formulează o teorie generală a învățării nesupervizate care a devenit rapid cea mai vândută carte din lume pe această temă din 2020 și a 15-a din toate timpurile.

Activitatea științifică a lui Marius Leordeanu este admirabil completată și de o activitate artistică bogată, care cuprinde atât expoziții naționale de artă combinată cu inteligența artificială și robotică, dar și publicarea a două volume, proză – „Mă numesc albastru” (Editura Valea Verde, 2016), poezie – „Povestea unui cuvant” (Editura Papirus Media, 2013), precum și compoziția și co-producția unui album de muzică electronică cu pian („Supersonic”, 2023).

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Am participat la lansarea volumului de pozii ale lui Marius Leordeanu. Am petrecut un timp încărcat de învățături, naturalețe, dar mai ales de spiritualitate. În tot pragmatismul care ne înconjoară, e nevoie de oameni care să explice că ,,omul se poate îndoi de existența sa, dar niciodată de existența lui Dumnezeu și că totul e posibil doar prin Iubire și gîndire!”
    Toată admirația pentru un așa OM!

oferta-wise