Actualitate Cultură Știri

Lansare de cărți la Editura „Valea Verde” din Sighet

image_printPrinteaza

Editura “Valea Verde” din Sighet continuă să aducă în atenția cititorilor nume importante din lumea literară a Maramureșului. Doi foști absolvenți ai Liceului “Dragoș Vodă” (azi CNDV), Marin Slujeru și Lucian Perța vor fi prezenți la Galeria de Artă Vassiliev din Sighet pentru a ne vorbi – împreună cu invitați bine informați – despre cele două volume ce vor fi lansate: “Cum trecem cuminți” (M. Slujeru) și “Cuvinte cu alte cuvinte” (Lucian Perța).

Iubitorii poeziei și… parodiei sunt invitați sâmbătă, 01 februarie 2020, ora 12:00, la întâlnirea cu autorii celor două volume.

Salut, Sighet!

oferta-wise

3 Comentarii

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 • Primul titlu de lansare de carte, „Cum trecem cuminti”, de M. Slujeru, reprezinta un scriitor iubit de public, care, „cuminte”, scrie mereu si placut, spre marea placerea si bucurie a cititorilor. Pentru al doilea titlu de carte ce se va lansa, „Cuvinte cu alte cuvinte”, as fi banuit cine este autorul, fara a-i fi citit numele, Lucian Perta. Este scriitorul si epigramistul talentat, cara ne bucura cu scrierile sale, in care spiritualitatea exprimarilor incepe cu titlul si continua in continut cu o deosebita verva.
  Cei care, sambata 01.02.2020, nu vor putea fi prezenti la lansare, din diverse motive, sunt convins ca vor suferi o pierdere. Exprim felicitari si le doresc mult succes in lansare iubitilor si talentatilor scriitori. Adaug felicitarile mele si pentru editura „Valea Verde”, care gazduieste aceasta lansare de carte , pentru cei doi valorosi scriitori maramureseni, bine cunoscuti si peste granitele judetului nostru, spre respect si cinste, in mod deosebit de onorabile.

 • Stimate domnule Barcan,
  Vă citesc rememorările-mărturii pe care le publicaţi în „Salut, SIghet!” – sunt impresionante, luminătoare. Scrisul dumneavoastră este cel ce merită admiraţie! Vă mulţumesc pentru aprecieri.
  (Nu sunt scriitor. Mi s-ar potrivi mai bine calificativul „un amator pe bune” – de la „amo, amare…”, desigur.)
  .

 • Pentru modestele mele consideratii, cu privire la iubitii si valorosii scriitori maramureseni, aduc, drept argument, mentionarea in anuntul lansarii celor doua carti de catre site-ul „Salut,Sighet!” a informatiei :
  – „Editura „Valea Verde” aduce in atentie nume importante din lumea literara a Maramuresului (Marin Slujeru, Lucian Perta)”, cu ocazia intalnirii cu autorii, a iubitorilor de poezie si parodie, sambata, 01.02.2020, deci cu valorosii scriitori;
  – Articolul Doamnei Doina Randunica Anton, din 30.01.2020, in care face o prezentare atat de elogioasa cartii primita in dar : „Cum trecem cuminti”, din partea prietenului poet, M. Slujeru, careia ma asociez si eu, cu toata buna credinta.
  Si cate astfel astfel de aprecieri elogioase se vor mai face si se vor mai scrie, referitor la creatiile celor doi apreciati, iubiti si valorosi sciitorii, dupa ce vor fi ascultati si le vor fi citite cartile!
  Multumesc domnului M. Slujeru pentru aprecierile frumoase, facute in raport cu cele cateva articole publicate de mine in „Salut, Sighet!”, care sunt prezentari memorialistice a unor trairi in extrem de
  multa si grea suferinta, in realitatea lor, fara fictiuni. Desi ele sunt exprimate intr-o forma simpla, abstracta, dar legitima, ele acopera etape de viata in trairi de persecutii cu totul nefiresti, cumplit de grele, sunt ca si pietrele de mormat de pe vietile stinse, cu care oarecum se invecineaza. Sunt si de formatie in domeniul stiintelor exacte, unde fictiunile sunt excluse, motiv si pentru care acele cateva scrieri – descrieri ale mele, nu ma califica de „scriitor”, nici macar in gluma.

oferta-wise