Actualitate Social Știri

Liceul Tehnologic Forestier (LTF) Sighet se pregătește să cucerească… Europa!

image_printPrinteaza

VET (Vocational Education & Training) este un concept modern de pregătire a tinerilor elevi dar și a cadrelor didactice, iar în Consorțiul VET4Tourism&Maramureș, pe lângă liceele maramureșene (Colegiul Economic „Pintea Viteazul” – Cavnic, Liceul Tehnologic Forestier (LTF) – Sighet și Liceul Borșa) s-a alăturat un partener portughez acomodat cu metodele moderne de predare în domeniul Turismului și Alimentației.

De la vorbe la fapte nu-i o cale foarte lungă pentru Consorțiul VET4Tourism&Maramureș iar startul s-a dat luni, 17 octombrie 2018, la LTF Sighet unde, cadre didactice și elevi au discutat și analizat activitățile și rezultatele pe care proiectul finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, ce se va desfășura timp de doi ani, le va aduce participanților.

Trei cadre didactice care predau discipline tehnice din domeniul Turism și Alimentație și 84 de elevi (cu vârste cuprinse între între 16 – 17 ani) ai Consorțiului VET4Tourism&Maramureș vor dobândi cunoștințe și abilități tehnice și vor avea parte de experiențe inovatoare specifice managementului operațiunilor în turism și alimentație într-o companie internațională din Portugalia.

Elevii sigheteni de la LTF vor participa în următorii doi ani la câteva stagii de pregătire – formare pe parcursul a 5 zile (40 de ore) la Agrupamento de Escola de Alcochete, Lisabona, Portugalia. Mobilitatea tinerilor în UE este încurajată, iar formarea modernă ajută la adaptarea profesională într-o piață europeană a muncii foarte competitivă.

Pe lângă proiectul VET4Tourism&Maramureș ce se va implementa în Consorțiu, Liceul Tehnologic Forestier coordonează proiectul “Oportunități pentru o carieră de succes” în care are parteneri Casa de Educação (Portugalia) și Futurum (Polonia). În cel de-al doilea proiect,  Liceul Tehnologic Forestier Sighet își va obișnui elevii cu… mobilitatea (nu cu… plimbările!). În anul școlar 2018 – 2019 un număr de 38 de elevi din clasele a X-a și a XII-a vor încerca să obțină “Certificatul Europass” în urma unor stagii de practică în Polonia și Portugalia.

Succes elevilor și profesorilor LTF-iști implicați în proiectele Erasmus+!

Salut, Sighet!

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Totu-i nou,la Tehnologic!
    Totu-i nou la LTF,noua este si cladirea,noi sunt conceptele despre pregatirea elevilor,noi sunt viziunile despre invatamant,noi sunt conditile care le au elevii si profesorii,noua este si parerea noastra despre aceasta institutie de invatamant!Veche a ramas doar conducerea liceului,care are o parere noua cum trebuie educati elevii, pentru viata!Directoarea acestui liceu,profesoara Mariana Stetca, stie ce vrea si ce trebuie sa faca pentru cresterea calitativa a procesului educational,stie ca numai daca va exista interes din partea cadrelor,vor fi si rezultate pozitive in pregatirea elevilor!
    Implementarea celor doua proiecte vor aduce o imagine noua liceului,care va venii sa sporeasca asteptarile participantilor care se implica la modernizarea si perfectionarea aptitudinilor celor care le absolva!Nota 10 cu steluta pentru cadrele care doresc ca,elevii acestui liceu sa aiba parte de conditii noi,sa-si insuseasca bine motivul care i-a determinat sa urmeze anii de pregatire in acest liceu,care din punct de vedere functional este la fel ca si multe altele licee de elita din tara!
    Pe noi,sighetenii,nu poate decat sa ne bucure aceasta explozie educativa in sens pozitiv a LTF,ne bucura ca avem in orasul nostru,o scoala moderna care vine in sprijinul elevilor,îi dorim succes si la cat mai multe proiecte implementate,care in final vor conduce la o mai buna pregatire pentru viata a elevilor absolventi!

oferta-wise