Actualitate Social Știri

Liceul Tehnologic Forestier Sighet a primit acreditare pentru „Formare profesională” (Erasmus+)

image_printPrinteaza

Liceul Tehnologic Forestier (LTF) din Sighet a reușit o performanță deosebită. Propunerea de acreditare transmisă de către LTF pentru domeniul „Formare profesională”, din cadrul programului Uniunii Europene – Erasmus+, a fost aprobată de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) astfel încât instituția școlară sigheteană are pe următorii cinci ani posibilitatea de-a implementa multe alte proiecte în domeniul vizat.

Câteva detalii despre acest succes am primit de la două doamne profesoare de la Liceul Tehnologic Forestier, implicate în procesul de acreditare.

Cât de dificil și ce a presupus depunerea dosarului pentru acreditare? Ce puncte forte/ argumente a avut Liceul Tehnologic Forestier?

Depunerea dosarului în vederea obținerii acreditării a presupus întocmirea clară și precisă a unui proiect – aplicație și a unui Plan de Dezvoltare Europeană Erasmus+ al Liceului Tehnologic Forestier. Obținerea acreditării presupune implementarea și desfășurarea mobilității Erasmus+ în țările partenere pe o perioada de 5 ani – 2022-2027.
Munca în echipa, buna colaborare și consecvența, au dus la îndeplinirea obiectivului nostru.
Educația promovată de școala noastră își propune să pregătească tinerii pentru o profesie, dar și pentru viață, pentru învățarea continuă. Scopul școlii noastre este, în aceeași măsură, să creeze forță de munca dar și să  modeleze caractere, să cultive integritatea, să dezvolte curiozitatea, respectul pentru învățare și autonomie a generației tinere. La nivelul instituției de învățământ, ne-am stabilit prioritățile pentru a asigura un sistem educațional care să le dezvolte tinerilor competențe și abilități precum încrederea în sine, capacitatea de a învăța continuu, interdisciplinaritatea și de a se integra cu ușurință în orice mediu sau grup social.
Echipa de conducere a Liceului Tehnologic Forestier, împreună cu cadrele didactice, continuă implicarea în proiectele educaționale finanțate prin Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, în domeniul formării profesionale VET 2022-2027.” (prof. Maria Roman – director)

Ce beneficii concrete aduce pentru LTF obținerea acreditării Erasmus+?

Obținerea acreditării aduce multiple beneficii. În primul rând îmbunătățirea competențelor didactice a profesorilor/ maiștrilor de specialitate de la Liceul Tehnologic Forestier, în perioada 2023-2027 prin participarea acestora la activități de formare continuă în instituții VET și companii din UE. De asemenea vorbim de receptarea de competențe profesionale și soft skills care sunt necesare pentru creșterea inserției pe piața muncii, prin activități de învățare în companii din Uniunea Europeana a formabililor VET în perioada 2023-2027. Și nu în ultimul rând, prin obținerea acreditării, va fi încurajată participarea la mobilitățile VET a elevilor cu oportunități reduse, care provin din medii defavorizate, în vederea reducerii și prevenirii abandonului școlar la liceul nostru.” (prof. Erika Sarkadi Csiszar – coordnator)

Felicitări echipei Liceului Tehnologic Forestier și la cât mai multe proiecte… vocaționale!

Ion Mariș

 

oferta-wise

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta-wise