Actualitate Știri

Liceul Teoretic Leőwey Klára a produs o mare surpriză la… Speak Out!

image_printPrinteaza

24 martie 2023, Baia Mare – Etapa judeţeană a concursului naţional de limbă engleză Speak Out.

120 de participanţi, cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani.

Liceul Teoretic Leőwey Klára a fost reprezentat cu cinste de o delegaţie formată din şapte persoane – două dintre ele obţinând menţiune la secţiunea B (scriere creativă), iar cinci luând startul, cu mult curaj, la secţiunea A (monolog).

Elevii mai mari, şi îi includ aici chiar şi pe cei de clasa a VII-a, erau deja obişnuiţi cu scena, fiind, fiecare în parte, membri ai Clubului de Artă Dramatică STAGE din cadrul Arts’ Club LK. Distincţiile obţinute (un premiu II şi 2 menţiuni!) sunt onorante şi de natură a-i responsabiliza şi mai mult pe viitor!

Surpriza absolută a… etapei a venit însă din partea mezinei trupei, Keresztes Zsanett Hela, din clasa a V-a, care a obţinut premiul I şi calificarea la faza naţională, fiind singura persoană din Maramureşul istoric cu această performanţă!

Zsani, cum o alintă prietenii, e o tânără pasionată de pictură; acest fapt  a fost evident în monologul său pe tema „Life is a daring adventure, or nothing at all!”, în care, cu o dezinvoltură ce a impresionat comisia, aşezată în faţa unui şevalet, cu pensula în mână, şi-a susţinut punctul de vedere, exemplificând cu momente din viaţa lui Van Gogh şi relaţia controversată a acestuia cu Gaugain!

Comisia i-a acordat 100 de puncte, adică maximul posibil în structura şi regulamentul concursului, la categoria destinată claselor a V-a şi a VI-a.

Etapa naţională se va desfăşura în cursul lunii mai, tot la Baia Mare – context în care se cuvine să adresăm felicitări şi mulţumiri EDAR Maramureş şi doamnei profesoare Rodica Elza Mureşan pentru eforul de organizare!

Asemenea concursuri sunt necesare. Sunt vitale! Copiii trebuie expuşi la cât mai multe situaţii care să depăşească un cadru clasic al competiţiilor tradiţionale, pentru o dezvoltare a potenţialului lor ancorată în secolul XXI.

Felicitări tuturor participanţilor! Am văzut la ei atâta energie pozitivă, un asemenea potenţial creativ, încât pot să spun, cu mâna pe inimă, că viitorul arată bine. Bine de tot!

Andreea Biro
Prof. coordonator Arts’ Club LK

oferta-wise

1 Comentariu

Click aici pentru a comenta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Felicitari elevilor! Congratulations! Magyarul, nem tudom… Carry on !

    Cu 4 decenii in urma am reprezentat si eu Liceul „Dragos – Voda”, Sighetul si Maramuresul la faza nationala a Olimpiadei de limba engleza, la Buzau, unde am obtinut mentiune.
    Multumiri si recunostinta profesorilor mei de engleza, regretata Elisabeta Sugar (la Liceul „Dragos – Voda”) si Tibor Spaczai (la Scoala nr.3).

    preot prof. Marius Visovan

oferta-wise